-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 15 /17:55

Vaikų skiepijimas nuo COVID-19: jau registruota per 2,7 tūkst.

Trečiadienį Lietuvoje pradėta skiepyti 5–12 metų vaikus nuo COVID-19. Ryto duomenimis, skiepui užregistruota apie 2000 vaikų ir, kaip rodo statistiniai duomenys, dauguma jų vilniečiai. Klaipėdoje šią savaitę planuojama paskiepyti apie pusšimtį vaikų, Kaune registruotas šimtas vaikų. Karštosios linijos pamainos koordinatorė Agnė Oradauskaitė trečiadienio vakarą teigė, kad skiepui užregistruota daugiau nei 2,7 tūkst. vaikų.

„Iki šios minutės yra užregistruoti 2726 vaikai, 125 yra paskiepyti. Galbūt kai kur dar nėra pažymėti visi į sistemą“, – BNS trečiadienį sakė Karštosios linijos pamainos koordinatorė Agnė Oradauskaitė.

Kiek anksčiau sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys skelbė, kad jo žiniomis skiepams registruoti „4-5 tūkstančiai vaikų“.

Klaipėdos miesto administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė teigė, kad, turimais duomenimis, vakcinai uostamiestyje buvo registruota iš anksto 50 vaikų. Ji pati tokius skaičius vertino teigiamai, kaip gana gerą rodiklį.

Trečiadienį savivaldybėje rengiamas pasitarimas su švietimo įstaigų vadovais. Posėdžio metu bus aptartas ir klausimas, kaip informuoti bendruomenes apie galimybes paskiepyti savo atžalas.

Antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komitete buvo aptarta ir COVID-19 situacija mieste. Aiškėja, kad išaugo susirgimų skaičius tarp moksleivių: kurį laiką kreivė leidosi arba laikėsi panašiame lygyje, praėjusią savaitę ji ėmė stiebtis į viršų. Šiuo metu koronavirusas nustatytas 255 moksleiviams Klaipėdos mieste.

Klaipėdos miesto sav. nuotr./COVID-19 situacija Klaipėdos švietimo įstaigose: vėl ėmė daugėti užsikrėtusių vaikų.
Klaipėdos miesto sav. nuotr./COVID-19 situacija Klaipėdos švietimo įstaigose: vėl ėmė daugėti užsikrėtusių vaikų.

Paauglių grupėje 12–16 metų amžiaus yra paskiepyta apie penktadalis. Lietuvoje šioje amžiaus grupėje paskiepta per 34 proc. asmenų.
Sostinėje iš anksto skiepui registruota apie 1700 vaikų.

Kaune registracijos vietos greitai užpildytos

Kauno miesto poliklinikos, įgyvendinančios vakcinavimą laikinojoje sostinėje, vadovas Paulius Kibiša teigė, kad pirmajai 5–12 metų vaikų vakcinavimo savaitei buvo užsakyta 100 vakcinų. Šis užsakymas pateiktas gruodžio 7 dieną. Netrukus visos pirmosios 100 registracijos vietų buvo užpildytos.

Gruodžio 14 dieną užsakyta dar 500 vakcinų, skirtų vaikams skiepyti. Registracija bus pradėta nuo ketvirtadienio. „Visos vakcinos fiziškai bus atvežtos į Kauną tik gruodžio 17 dieną. Vaikų vakcinaciją pradėsime nuo gruodžio 20-osios. Kitą antradienį matysime, jei reikės, užsakysime daugiau vakcinų“, – patikino P.Kibiša.

Tad šiuo metu Kaunas yra pasiruošęs paskiepyti 600 vaikų, kurių amžius nuo 5 iki 12 metų.

Kaune pirmųjų 100 vietų registracijai greitai neliko

„Sunku ko tikėtis, kai tokia diskusija vyksta eteryje. Gali būti labai gerai su vaikų vakcinacija, o gali būti labai blogai. Tai priklausys nuo tėvų sąmoningumo. Mūsų gydytojai informuoja, įkalbinėja. Visuomenės informavimo reklamoms neturime nei įgaliojimų, nei tam skirtų lėšų. Labiau suvokiame savo darbą kaip gydymą, pirmiausiai, tuomet informacijos teikimą pacientams ir tėveliams. Vykdome ir vakcinavimą“, – teigė P.Kibiša.

Paklaustas, koks vakcinavimo Kaune centro užimtumas, jis pasidžiaugė, kad praėjusią savaitę besivakcinuojančių skaičius išaugo iki kiek daugiau nei 11 tūkst. Iki tol užimtumas buvo nukritęs – apsilankydavo vos 3–4 tūkst. žmonių per savaitę.

„Per dieną maždaug po 2 tūkst. paskiepijame. Geras tempas, bet galėtume ir iki 5 tūkst. paskiepyti. Turime resursų. Daugiausiai grįžta dabar tie, kuriems reikia trečiosios dozės. Ateina ir nemažai nesiregistravusių. Pradėjome juos statyti į atskirą eilę, kad netrikdytų tų, kurie užsiregistravo iš anksto“, – dabartinę situaciją nubrėžė Kauno miesto poliklinikos vadovas.

Sostinėje jau paskiepyta 150 vaikų

Vilniaus savivaldybės atstovai skelbia, jog per trečiadienį jau paskiepyta apie 150 minėto amžiaus vaikų.

Kaip BNS sakė Vilniaus savivaldybės vakcinacijos koordinatorius Kipras Krasauskas, iki gruodžio 31-osios numatyta apie 4 tūkst. vietų vaikų vakcinacijai, registravosi apie 2 tūkst. vaikų, vien šią savaitę ketinama paskiepyti 1,3 tūkstančio.

„Galima sakyti, kad jau apie 50 proc. registracijų yra užimtos, kursime naujas registracijos vietas arba po gruodžio 31-osios, arba bandysime talpinti į šias dvi savaites, atsižvelgiant į srautą. Šiandien užsiregistravusių mieste yra 220, turbūt, apie 150 jau vakcinavosi“, – sakė jis.

Iš viso Vilniuje yra per 43 tūkst. vaikų nuo 5 iki 11 metų.

Atvežė 78 tūkst. vakcinų

Į šalį pristatyta 78 tūkst. „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurtos „Comirnaty“ vakcinos dozių, skirtų vaikams.

Registracija vaikų skiepijimui pradėta praėjusią savaitę.

Nuo koronaviruso skiepyti 5–11 metų vaikus lapkričio pabaigoje rekomendavo Europos vaistų agentūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius