Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 21

Vaikų stovyklos gavo daugiau lėšų, nors stovyklaujančiųjų padaugėjo nežymiai

Šįmet Vilniaus savivaldybė vaikų stovykloms finansuoti skyrė 127 tūkst. eurų – tai 4 kartus didesnė suma nei pernai, kai buvo skirta 29 tūkst. eurų. Nepaisant smarkiai padidėjusio finansavimo, vaikų jose stovyklauja tik 3 tūkst. daugiau nei praėjusiais metais. Šiemet stovyklaus 8450 vaikų, o pernai tokių buvo 5000.
Vaikai stovyklauja
Vaikai stovyklauja / 123RF.com nuotr.

Prioritetas – mažinti vaikų tėvų išlaidas

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento vadovo Algmino Pakalniškio, taip yra dėl to, kad šįmet savivaldybė, padidinusi finansavimą stovykloms, siekia sumažinti vaikų tėvų išlaidas.

„Pernai didžiausia savivaldybės skiriama suma stovyklų organizatoriams buvo 500 eurų, tačiau didžioji dalis iš savivaldybės gavo po 300 eurų. Už tokią sumą stovyklų organizatoriai tik minimaliai padengdavo stovyklos kaštus, t.y. nusipirkdavo šiek tiek priemonių, apmokėdavo kelių dienų vaikų maitinimą, o didžiąją dalį vaikų stovyklos kainos turėjo apmokėti tėvai“, – sako jis.

123RF.com nuotr./Vaikai tyrinėja augalus
123RF.com nuotr./Vaikai tyrinėja augalus

Anot A.Pakalniškio, šįmet stovyklos gali pasiūlyti daugiau patrauklių edukacinių, pramoginių renginių, įvairių išvykų. Taip pat beveik visose stovyklose apmokamas vaikų maitinimas.

Jo teigimu, šiais metais 42 stovyklos buvo nemokamos visiems vaikams, jose atostogavo apie 1500 vaikų. 82 stovyklose nemokamai atostogavo socialiai remtinų šeimų atžalos. Jų iš viso buvo 1100.

Skatinamas fizinis aktyvumas ir gamtos pažinimas

Paklausus, kokios organizacijos gavo paramą stovykloms, A.Pakalniškis mini, jog didžiąją dalį jų sudaro Švietimo, kultūros ir sporto departamentui pavaldžios įstaigos.

Taip pat parama skirta Vilniaus miesto pavaldumo bei nevalstybiniams globos namams, Bernardinų vaikų dienos centrui, Maltos ordino pagalbos tarnybai. Paramą gavo ir Lietuvos autizmo asociacija „Lietuvos vaikai“, Vilniaus miesto vaikų ir jaunimo pensionas ir kitos organizacijos.

123RF.com nuotr./Vaikas įveikia kliūtį
123RF.com nuotr./Vaikas įveikia kliūtį

Specialisto teigimu, vaikai stovyklose būna nuo 5 iki 15 dienų, vidutiniškai vienos pamainos trukmė – 9 dienos. Pamainos kaina svyruoja nuo 5 iki 160 eurų. Savivaldybės finansuojamų stovyklų kaina už pamainą vienam vaikui vidutiniškai siekia 39 eurus.

Dauguma stovyklų yra dieninės, bendrojo profilio. Šįmet jų prioritetas buvo fizinio aktyvumo veiklos, gamtos pažinimas.

„Stovyklų metu vaikai supažindinami su įvairių profesijų veikla. Pavyzdžiui, jie vyksta į priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą, policijos patrulių rinktinę, kariuomenės dalinius.

Įgyvendinami sportiniai, socialinių įgūdžių ugdymo ir kūrybiniai užsiėmimai: žvakių gamyba, aitvarų gamyba, keramikos darbai. Taip pat vaikai važiuoja į ekskursijas, muziejus, stovyklauja gamtoje, keliauja į pažintinius žygius, lankosi regioniniuose parkuose ar prie ežerų“, – pasakoja specialistas.

Vilniaus miesto savivaldybė šįmet lėšų skyrė 153-ims stovykloms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius