Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 16 /14:03

Vaikų teisių apsaugos tarnybos dar nežino, kur ir kada Drąsiaus Kedžio dukra bus perduota motinai

Penktadienį Kėdainių rajono apylinkės teismui nusprendus, kad teisėjo Jono Furmanavičiaus ir kaunietės Violetos Naruševičienės nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio mažametė dukra turi gyventi su motina Laimute Stankūnaite, ne visi šios istorijos dalyviai buvo patenkinti. Vaikų teisių prižiūrėtojai dar nežino, kur gyvens D.Kedžio dukra, kur ir kokia tvarka vyks jos adaptaciniai pasimatymai su motina L.Stankūnaite. Ar jau šiandien L.Stankūnaitė pamatys savo dukrą ir kur tai įvyks, kol kas nežinoma.
Greitosios pagalbos automobilis prie Laimutės Kedienės namų
Greitosios pagalbos automobilis prie Laimutės Kedienės namų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Netrukus paaiškėjo, kad į Garliavą, Klonio gatvę (čia Laimutės Kedienės namuose gyvena ir mergaitė), renkasi D.Kedžio šalininkai. Jie kol kas tik protestuoja prieš tokį teismo sprendimą ir sprendžia, ką daryti toliau.

12 val. prie namų buvo susirinkusi nedidelė, maždaug 15 žmonių minia. Tarp jų – ir kunigas Jonas Varkala, puikiai žinomas iš ankstesnių „violetinių“ protesto akcijų.

Prie namų buvo atvykusi greitoji medicinos pagalba. Ją iškvietė D.Kedžio mama L.Kedienė. Žurnalistams pasakyta, kad mergaitė, išgirdusi žinią (apie teismo sprendimą), patyrė šoką, ją pradėjo pykinti.

Komentuodama Kėdainių raj. apylinkės teismo sprendimą grąžinti mergaitę motinai, dabartinė jos globėja Neringa Venckeinė sakė, kad šis nuosprendis neaiškus, nes nenurodyta, kur ir kokiu laiku turi būti rengiami kasdieniai motinos pasimatymai su mergaite (kol ji bus perduota) ir nenurodyta, kada ir kur perduoti mergaitę.

Papildyta 14 val. Rūpestį tolesniu Drąsiaus Kedžio dukros likimu teismas užvertė ant vaikų teisių priežiūros tarnybų pečių.

Kėdainių rajono teismo sprendimu Drąsiaus Kedžio dukra grąžinta motinai L.Stankūnaitei, dabartinė globėja, Kedytės teta teisėja N.Venckienė įpareigota leisti L.Stankūnaitei bendrauti su dukra po 6 valandas per parą, kad mergaitė apsiprastų su motina.

Iš pradžių mergaitė su motina praleis po dvi valandas, vėliau pasimatymai ilgės. Tačiau kur vyks pasimatymai, ar jie prasidės šiandien, Kauno rajono vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Janina Dabašinskienė dar negalėjo pasakyti.

„Kadangi abi, L.Stankūnaitė ir jos dukra yra valstybės saugomi asmenys, pasimatymų grafiką reikės derinti su Policijos departamentu“, – sakė J.Dabašinskienė.

Pasipiktinusi teismo sprendimu Kedytės teta Audronė Skučienė stebėjosi: „niekas net nepasidomėjo, kur gyvens mergaitė, kokiomis sąlygomis, ar L.Stankūnaitė turi darbą ir galės ją išlaikyti“.

A.Skučienė apgailestavo, kad su motina 6 val. per parą praleisti turėsianti mergaitė nebeturės laiko lankyti fleitos pamokų. Ji taip pat būgštavo, kad mergaitė bus izoliuota nuo senelių (Laimutės ir Vytauto Kedžių), nuo buvusios globėjos N.Venckienės.

Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas V.Kondratjevas pripažino, kad tarp mergaitės ir senelių iš tėvo (D.Kedžio) pusės buvo užsimezgęs emocinis ryšys, bet šiuo atveju jis esąs nesvarbus veiksnys, priimant sprendimą grąžinti motiną vaikui.

D.Kedžio artimieji tvirtino, jog sužinojusi apie tai, jog teks atsisveikinti su seneliais ir teta ir grįžti pas motiną, Kedytę ištiko nervų priepuolis, į Klonio gatvę Garliavoje  (Kauno r.) iškviesta greitoji pagalba.

Apie pietus Klonio gatvėje susirinko nedidelis būrelis Venckų ir Kedžių šeimos šalininkų, tvoros vėl nukabinėtos D.Kedžio kovą prieš pedofilus remiančiais plakatais. Tačiau šio protesto masto nė iš tolo negalima lyginti su 2010 metų gegužės įvykiais, kai sutrukdyti teisėjo Broniaus Versackio sprendimui grąžinti  susirinko minios žmonių.

Paklaustas apie menką šalininkų palaikymą, vienas ištikimiausių D.Kedžio gerbėjų kunigas Jonas Varkala pasakė tikįs, jog susirinks dar daugiau žmonių, esą jie nesitikėjo tokio teismo sprendimo.

Nors ir sujaudinta žinios apie jai nepalankų Kėdainių rajono teismo sprendimą, N.Venckienė turėjo atlikti savo, kaip teisėjos darbą. Penktadienį nuo 14 val. ji turi nagrinėti bendrovės Arx Baltica bankroto bylą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius