-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 21

Vaikų teisių gynėjai susirūpino lėlėmis, turinčiomis abiejų lyčių bruožų

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga prašo visuomenės pagalbos – informacijos apie galimai prekyboje esančias lėles, turinčias abiejų lyčių bruožų, teigiama Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos pranešime.
Lėlė
Lėlė / Gino Dabašinsko/BFL nuotr.

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga iš Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos gavo lėlę, kuri nėra tinkama vaikams žaisti, mat lėlė turi abiejų lyčių bruožų (galva ir suknelė – moteriška, o lyties organai – vyriški).

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga neturi tikslių duomenų apie lėlės pardavimo vietą (pardavėją). Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos kreipimesi nurodyta, kad lėlė buvo įsigyta viename iš Kauno apskrityje esančių prekybos tinklų. Žiniasklaidoje pateikiama informacija, kad lėlė buvo įsigyta Kaune, urmo bazėje (viename iš Kauno urmo bazės sandėlių).

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė prašo žmonių, įsigijusių šią ar kitas tokias lėles, taip pat žinančių daugiau apie prekybą šiomis lėlėmis Lietuvoje, pranešti šiuos duomenis Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigai nemokama telefonu 8 800 01230 arba el.paštu vaikams@lrs.lt.

Taip pat prašome atsiliepti vaikų globos namus, vaikų darželius ar kitas ugdymo įstaigas, gavusias labdaros panašaus pobūdžio lėlėmis ar kitais žaislais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius