Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 12

Vaikų žaidimo aikštelės – seniūnijų rankose

Vilniaus vaikų žaidimų aikšteles nuo šiol remontuoja ne privatininkai, o seniūnijos. Seniūnai baiminasi, kad šis procesas taps sudėtingesnis ir mažiau efektyvus.
Mieste priskaičiuojama daugiau nei tūkstantis žaidimų aikštelių, tačiau jų remontui šiemet pinigų nenumatyta, nors kai kurių įrenginių būklė apverktina.
Mieste yra daugiau nei 1300 vaikų žaidimo aikštelių. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Remontas Vaikai

Savivaldybė nebeperka vaikų aikštelių remonto darbų iš UAB „Urbico“. Nuo lapkričio pradžios ši funkcija perduota seniūnijoms. Anot miesto administracijos, anksčiau priežiūros darbai kasmet kainuodavo apie 2 mln. Lt. Atsisakius privatininkų paslaugų tikimasi sutaupyti didesnę šios sumos dalį.

Iš viso Vilniuje veikia 1341 vaikų žaidimų aikštelė. Tarp jų – 301 naujo tipo, kurios buvo įrengtos 2006–2008 metais.

Fabijoniškių seniūnas Saverijus Sosunovas aiškino, jog vaikų aikštelių priežiūros perdavimas – dabartinės miesto valdžios siekio suteikti seniūnijoms daugiau savarankiškumo rezultatas. Esą numatoma, kad ateityje seniūnijoms bus tiesiogiai skiriama pinigų kai kuriems darbams – iki 50 tūkst. per metus. Anot S.Sosunovo, iš jų gal 5–7 tūkst. Lt liks vaiko žaidimo, sporto aikštelių remontui. Ši permaina, jeigu niekas nesikeis, turėtų įvykti po Naujųjų metų.

Tačiau problemų seniūnams bus tik daugiau, mat seniūnijoms teks pačioms organizuoti konkursus ir pirkti aikštelių remonto paslaugas. „Kai miestas centralizuotai vykdydavo konkursą ir pirkdavo paslaugą visoms seniūnijoms bendrai, skirdavo didelę sumą pinigų ir galėdavo nusiderėti daugiau nei kiekviena seniūnija gebės po vieną. Man arčiau prie širdies ankstesnė tvarka, kai aš žinodavau, kokią sumą mano seniūnijai skiria miestas, ir galėdavau nurodyti, ką už ją padaryti. Juk organizuojant konkursą – nesvarbu, ar dėl 3 tūkst., ar 50 tūkst., ar 100 tūkst. litų, – vis tiek reikia pereiti tas pačias procedūras. Todėl darbo seniūnijoms bus daugiau“, – dėstė S.Sosunovas.

Tiesa, seniūnas pridūrė, kad kokią tvarką galutinai nustatys savivaldybė, kol kas neaišku. O ir vaikų žaidimo aikštelės praktiškai visada remontuojamos pavasarį, ne rudenį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius