-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 28

Vaikus auginančios mamos valstybės išmokų nepraras, D.Grybauskaitė vetuos dar kelis įstatymus (atnaujinta 13.08)

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė apsisprendė vetuoti dalį Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo, kuriuo nuo šių metų rugsėjo 1 dienos mažinamos paskirtos ir mokamos motinystės pašalpos.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Reinio Hofmanio/BFL nuotr.

Prezidentės manymu, įstatymas pažeidžia tų mamų, kurioms pašalpos jau skirtos ir mokamos, įgytas teises ir teisėtus lūkesčius, menkinamas visuomenės pasitikėjimas valstybe ir teise, teigiama prezidentūros pranešime.

Nuo motinų negalima pradėti

Prezidentė pabrėžia, kad „Sodros“ biudžeto deficito problemos turi būti sprendžiamos sistemiškai, laikantis proporcingumo principo, tai yra neišskiriant motinų, kaip vienų iš pažeidžiamiausių socialinių grupių iš kitų, kuriems mokamos išmokos iš „Sodros“ biudžeto. „Nei socialiai, nei politiškai pradėti nuo motinų buvo negalima", – antradienį žiniasklaidai teigė D.Grybauskaitė.

Pasak jos, pasaulyje yra taikoma įvairių išlaidų mažinimo būdų, tačiau dėl kiekvieno reikia kalbėtis tiek politikams tarpusavyje, tiek ir su Lietuvos žmonėmis.

Vetuos dar kelis įstatymus

Valstybės vadovės nuomone, net ir susidarius sunkiai ekonominei bei finansinei situacijai valstybėje, turi būti laikomasi konstitucinių proporcingumo bei teisinio tikrumo principų. 

Šiuo metu ant prezidentės stalo guli apie 80 naujų Seimo priimtų įstatymų, iš kurių 3-4 ji ruošiasi vetuoti.  „Kliūva Statybų įstatymo pataisos, kuriomis mėginama įteisinti galimybę restauruoti ir taip pritarti visoms nelegalioms statyboms, taip pat renovacijos klausimai , kuriuose kalbama apir prievartinę nuostatą imti paskolas. Taip visiems gyventojams užkraunama skolinė našta Šias nuostatas vetuosiu", – teigė D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius