Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 14

Vaikus plaukti mokė plaukimo žvaigždės (nuotraukos)

Prieš prasidedant šiltajam metų sezonui, kurio metu vandenyje kasmet prarandama ne vieno vaiko gyvybė, Kauno plaukimo mokyklos Dainavos baseine surengta saugaus elgesio vandenyje pamoka vaikams.
Vaikus plaukti mokė plaukimo žvaigždės.
Vaikus plaukti mokė plaukimo žvaigždės. / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Vaikai Plaukimas

Plaukti besimokančius mažuosius kauniečius specialių įgūdžių mokė ir treneriai, ir Lietuvos plaukimo žvaigždės: olimpiečiai Saulius Binevičius, Rimvydas Šalčius ir Edvinas Dautartas. Vaikams surengtoje pamokoje vaikai išgirdo praktinių patarimų, kaip elgtis patekus į pavojingą situaciją vandenyje, ką daryti pradėjus skęsti, kaip šauktis pagalbos, taip pat išbandė jėgas plaukdami su žinomais plaukikais.

„Atviruose vandenyse tyko ir povandeninės srovės, ir nežinomas gylis, nepažįstamas krantas, o atsipalaidavę atostogaujantys žmonės neatkreipia deramo dėmesio į saugumą. Ypač skaudu, kai per nelaimę nukenčia vaikas. Todėl svarbu vaikus išmokyti praktinių įgūdžių, prieš vasarą priminti saugaus elgesio vandenyje taisykles“, – sakė Kauno plaukimo mokyklos trenerė Rasa Mažutaitienė.

Akcijos iniciatorius bendrovė „Lietuvos draudimas" Kauno plaukimo mokyklai įteikė ir dovanų:  Dainavos baseinui padovanota 250 kokybiškų plaukimo lentelių, kurių vertė – per 10 tūkst. Lt. Pasak plaukimo mokyklų trenerių, šis inventorius greitai susidėvi, todėl naujos lentelės padės pratinti mažuosius prie vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius