-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 27

Vilniuje bus stota į kovą su savavaliais šiukšlintojais

Vilniaus miesto savivaldybė pastebėjo, kad po akcijos „Darom“ šiukšlės išvežamos ne laiku, o išvežtų atliekų vietose atsiranda naujų sąvartynų, ir nusprendė stoti į kovą su savavaliais šiukšlintojais. Žadama, kad mieste nelegaliai šiukšles paliekantys asmenys bus baudžiami piniginėmis baudomis.
Šiukšles žmonės aktyviai rinko ir Rasų seniūnijai priklausančiuose miškuose.
Savivaldybė ragina vilniečius nelikti abejingus – pamatę šiukšlintojus jie turėtų paskambinti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui trumpuoju telefonu 1648. / 15min.lt skaitytojo Aurimo K. nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės vadovai džiaugiasi, kad šiemet tvarkymosi akcijoje „Darom“ vilniečiai dalyvavo žymiai masiškiau nei ankstesniais metais. „Ir šiukšlių surinkimo vietų buvo daugiau – 261, ir pačių šiukšlių surinkta 9 kartus daugiau – beveik 1 tūkst. tonų“, – sakė Vilniaus miesto vicemeras Romas Adomavičius.
 

Vis dėlto savivaldybė nusprendė, kad kitais metais į organizacinį akcijos darbą teks įsikišti ir jai. „Entuziazmas yra gerai, bet reikia ir patirties. Buvo žadama, kad šiukšlės bus tą pačią dieną išvežamos, bet taip neįvyko. Tikimės, kad bent per šią savaitę jas išveš“, – vylėsi R.Adomavičius.

Akcijos metu surinktas atliekas nemokamai tvarko Vilnių švarinančios įmonės, jas taip pat be atlygio priima sąvartynas. Savivaldybei tenka mokėti tik už padangų utilizavimą. Nuvežti 1 toną padangų į Šiauliuose įsikūrusią bendrovę „Metaloidas“ atsieina 350 Lt. Iš viso padangos sudaro apie 20–25 proc. akcijos metu surinktų šiukšlių.

Taikys baudas

R.Adomavičiaus tvirtinimu, per pirmą savaitę po akcijos iš miesto išvežta maždaug pusė surinktų atliekų. „Kita problema – kad žmonės, netgi įmonės į akcijos vietas atveža savo atliekas“, – nuogąstavo  vicemeras. Jo tvirtinimu, kad šie savavaliai pernelyg neįsismarkuotų, savivaldybė pasitelkė savo viešosios tvarkos pareigūnus. „Sučiupti šiukšlintojai bus baudžiami baudomis iki 2 tūkst. Lt“, – teigė vicemeras.

Savivaldybė ragina ir gyventojus nelikti abejingus – pamatę šiukšlintojus jie turėtų paskambinti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui trumpuoju telefonu 1648.

„Visuomenė ir bendruomenė – patys geriausi sekliai“, – teigė sostinės meras Vilius Navickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius