-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 26

Vairuodamas BMW Petras Gražulis tvirtina nepastebintis „policijos prikaišiotų“ greičio apribojimo ženklų

Kelių policijos tarnyboje tiriami net 33 nustatyti greičio viršijimo atvejai, padaryti vairuojant „BMW X5“, kuriuo naudojasi Seimo narys Petras Gražulis, praneša „Lietuvos rytas“. Be kita ko, yra užfiksuota, kad P.Gražulio nuomojamas automobilis skriejo viršydamas leistiną greitį daugiau kaip 50 km per valandą. Už tokį pažeidimą gresia netgi areštas.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Siekdama sutramdyti šalies keliuose siautėjantį P.Gražulį policija ėmė šauktis Seimo pagalbos. Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla kreipėsi į Seimo kanceliariją ir paprašė pateikti automobilio „BMW X5“ nuomos sutartį su viena Latvijos bendrovių.

Pareigūnai bando išsiaiškinti, ar, be P.Gražulio, dar kas nors turi teisę vairuoti automobilį, iš latvių bendrovės nuomojamą už parlamentinei veiklai skiriamas lėšas. Mat Seimo narys policininkams įrodinėja, kad dažniausiai keliuose įžūliai elgiasi ne jis, o kažkas kitas, bet nepateikia duomenų, kas dar naudojasi tuo pačiu automobiliu.

Kaip rašo dienraštis, daugeliu atvejų pareigūnams nekilo abejonių, kad prie prabangaus automobilio vairo sėdi P.Gražulis. Tačiau iš kai kurių greičio matuoklių darytų nuotraukų sunku atpažinti Seimo narį.

Pats P.Gražulis neneigia, kad mėgsta spustelėti greičio paminą, tačiau dievagojasi, kad tiek daug kartų eismo taisyklių nepažeidė. „Automobilis yra ne mano, o įmonės, kuri jį nuomoja. Kiek žinau, ne tik man. Be to, įmonė mašiną naudoja ir savo reikmėms. Man visiškai nesvarbu, kas ir kur ja važinėja“, – aiškina skandalingais pareiškimais garsėjantis Seimo narys.

Man atrodo, važiuoju saugiai. Bent jau rimtesnės avarijos nesu padaręs. Gal tik kokį stulpelį esu nuvertęs, – tikina Petras Gražulis.„Nesu šventasis ir nesakau, kad niekada neviršiju greičio. Neskaičiuoju kiek, bet tikrai viršiju greitį. Ar smarkiai? Įvairiai. Būna, važiuoji susimąstęs ir nepamatai ženklų, kurių policininkai visur prikaišiojo, kad galėtų „pasiganyti“. Turiu didelę vairavimo patirtį. Važinėju nuo 18 metų. Vien per pastaruosius 5 metus nuvažiavau pusę milijono kilometrų. Man atrodo, važiuoju saugiai. Bent jau rimtesnės avarijos nesu padaręs. Gal tik kokį stulpelį esu nuvertęs“, – tikina P.Gražulis.

„Esu nekart baustas už greičio viršijimą. Ir toks nesu vienas. Raskite žmogų, kuris nebuvo už tai nė karto nubaustas? Bet, ačiū Dievui, nieko neužmušiau ir nesužeidžiau, todėl smarkiai nenusidėjau“, – mano parlamentaras.

Pernai Lietuvos užsienio reikalų ministerija gavo Lenkijos notą dėl P.Gražulio elgesio. Lenkai pranešė, kad parlamentaras kaimyninėje šalyje net kelis kartus pažeidė kelių eismo taisykles ir Administracinių teisės pažeidimų kodeksą.

P.Gražulis nereagavo į policijos patrulių reikalavimą sustoti, todėl šie politiką vijosi net 10 kilometrų ir kelių ereliui, kuris vairavo automobilį latviškais numeriais, blokavo kelią. Tačiau sustabdytas pažeidėjas pareigūnams kyštelėjo diplomatinį pasą ir nurūko toliau. Tik vėliau paaiškėjo, kad šis dokumentas P.Gražuliui Lenkijoje nesuteikia jokių privilegijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius