Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 18

Vairuotojų ir keleivių pareiga – užsisegti saugos diržus

Šią savaitę pareigūnai vykdo policines prevencines priemones, kurių metu kontroliuoja, ar vairuotojai užsisega saugos diržus, ar naudoja vaikams skirtas specialias sėdynes.
Saugos diržai
Saugos diržai
Temos: 1 Saugos diržai

Atsižvelgiant į Europos Komisijos 2003 m. spalio 21 d. rekomendaciją dėl kelių eismo saugumo srities nuostatų vykdymo užtikrinimo ir siekiant sumažinti eismo įvykių pasekmes, šią savaitę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai vykdo policines prevencines priemones, kurių metu kontroliuoja, kaip transporto priemonių vairuotojai ir keleiviai vykdo Kelių eismo taisyklių reikalavimus. Minėta priemone siekiama vairuotojams ir keleiviams priminti apie būtinybę naudoti saugos diržus bei vaikams skirtas specialias sėdynes.

Šiais metais Vilniuje policijos pareigūnai išaiškino 1805 saugos diržų nenaudojimo atvejus, iš jų 163 asmenys už saugos diržų nenaudojimą (metų laikotarpyje nuo pažeidimo padarymo) nubausti pakartotinai.

Šiais metais Vilniuje žuvo 12žmonių, sužeisti 155 eismo dalyviai. Žuvo 9 pėstieji, 3 vairuotojai, sužeisti 94 pėstieji, 33 vairuotojai, 26 keleiviai ir 2 dviratininkai, praneša Vilniaus aps. VPK.

Kelių eismo taisyklės įpareigoja jaunesnius kaip 12 metų, žemesnius kaip 150 cm vaikus vežti ant priekinės lengvojo automobilio, autobuso sėdynės ar krovininio automobilio kabinoje tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose sėdynėse. Vežamus ant galinės automobilio sėdynės trijų metų ir vyresnius vaikus leidžiama prisegti saugos diržu, skirtu suaugusiems, arba naudoti kitas prisegimo sistemas. Jaunesnius kaip trijų metų vaikus leidžiama vežti ant galinės automobilio sėdynės tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose sėdynėse. Reikėtų nepamiršti, kad draudžiama ant priekinės motorinės transporto priemonės sėdynės vežti vaiką specialioje jo ūgiui ir svoriui pritaikytoje sėdynėje, kurios atlošas atsuktas į priekinį motorinės transporto priemonės stiklą, jeigu priekinė sėdynė apsaugota saugos pagalve. Ši nuostata netaikoma jeigu priekinės saugos pagalvės veikimo mechanizmas yra išjungtas.

Už žmonių vežimo, numatyto Kelių eismo taisyklėse, pažeidimą Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodeksas užtraukia baudą vairuotojams nuo keturiasdešimties iki aštuoniasdešimties litų. Jei vairuotojas ar keleiviai pažeidžia Kelių eismo taisyklių nuostatas, kur nustatyta, kad važiuojant transporto priemone su įrengtais saugos diržais, būtina juos užsisegti, užtraukia vairuotojams ir (ar) keleiviams baudą nuo vieno šimto iki dviejų šimtų litų. Tokia pat veika, padaryta asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytą pažeidimą – užtraukia baudą nuo dviejų šimtų iki trijų šimtų litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą vienam mėnesiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius