Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 15

Vairuotojams trūko kantrybė

Vis didesnę savo išlaidų dalį degalams priversti skirti vairuotojai kyla į kovą – rytoj planuojamos protesto akcijos metu Kauno bei kitų šalies miestų degalines užplūs vairuotojai, kurui išleisiantys tik po vieną litą.
„Audi 90 Quatro“ vairuojantis Vilius su savo kolegomis iš „Audi“ klubo ketina dalyvauti degalinių „blokadoje“.
„Audi 90 Quatro“ vairuojantis Vilius su savo kolegomis iš „Audi“ klubo ketina dalyvauti degalinių blokadoje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš mėnesį apie ketinimus protestuoti dėl esą per aukštų degalų kainų užsiminę akcijos organizatoriai laikosi duoto žodžio. Nors protestuoti ketina daugelio didžiųjų šalies miestų gyventojai, masiškiausia akcija turėtų vykti Kaune.

11 val. susirinkę į prie Kauno pilies esančią aikštelę ir patvirtinę tikslų akcijos scenarijų, vairuotojai
12 val. ketina pradėti miesto degalinių šturmą.

„Kiek vairuotojų prisidės prie akcijos, nei pasakyti, nei prognozuoti yra neįmanoma. Žinau tik tiek, kad šią akimirką apie dalyvavimą yra pranešę daugiau nei 20 šalies automobilininkų klubų“, – tikino akciją organizuojančio „Audi“ klubo prezidentas Ričardas Pūkas.

Pilsis po stiklinę degalų

Anot automobilį „Audi V8“ vairuojančio kauniečio, akcijos metu jos dalyviai laikysis visų Kelių eismo taisyklių.

„Mes visi važiuosime į degalines, nepažeisdami jokių Kelių eismo taisyklių stosime į eiles ir kiekvienas pilsimės degalų už vieną litą. Bus apie viena stiklinė. Viskas priklausys nuo to, kiek bus dalyvių, bet manau, kad akcija vyks iki pat vakaro. Nežinau kodėl, tačiau dauguma vairuotojų išreiškė norą apsilankyti „Orlen Lietuvos“ degalinėse, tad jose tikrai būsime“, – aiškino R.Pūkas.

Prisidės ir taksi vairuotojai

Akcijos organizatorius užsiminė, jog rytoj prie degalinių šturmo prisidės ir daugelis taksi vairuojančių kauniečių. „15min“ duomenimis, šiandien vyksiančio profesinės sąjungos bei taksi įmonių vadovų susitikimo metu prisidėjimas prie protesto akcijos bus patvirtintas oficialiai.

„Situacija darosi baisi. Darbo krūvis yra labai sumažėjęs, tarifai irgi sumažinti, o degalų kainos pakilusios. Dar truputis ir bus nebeįmanoma dirbti, – degalų kainų įtaką verslui trumpai nupasakojo vienos didžiausių Kauno taksi įmonių „Eines“ direktorius Tomas Cibulskis. – Jei valdžia norėtų ir pasistengtų, tikrai galėtų savo sprendimais daryti įtaką degalų pigimui. Seimas galėtų sumažinti pridėtinės vertės mokestį ir degalų akcizą, kuris yra vienas didžiausių Europoje. Juk mes tikrai negyvename taip gerai, kad galėtume tiek daug mokėti už degalus.“

Neoficialiais duomenimis, Kauno mieste dirba maždaug 600 taksi vairuotojų. T.Cibulskis spėjo, jog prie protesto akcijos turėtų prisidėti ne mažiau nei pusė visų šios profesijos atstovų. „Gal net kokie 70 proc. turėtų dalyvauti, juk tai aktualu kiekvienam iš jų“, – sakė įmonės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius