Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 12 10

Vairuotojus ant ledo palikusiems kelininkams – baudos

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pirmadienį išsikvietė gatves valančių bendrovių vadovus pasiaiškinti, kodėl uostamiesčio gatvėse vairuotojams teko pasijusti tarsi čiuožykloje.
Klaipėdos gatvėse pirmadienį eismo sąlygos jau buvo pakenčiamos.
Klaipėdos gatvėse pirmadienį eismo sąlygos jau buvo pakenčiamos. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

15min.lt jau rašė, kad praėjusį ketvirtadienį ir penktadienį uostamiesčio gatvės, ypač šiaurinėje miesto dalyje, buvo beveik nepabarstytos. Ketvirtadienį Klaipėdos pareigūnai užfiksavo 13 eismo įvykių, kurių dauguma – dėl slidžių kelių.

Kaip informavo Klaipėdos miesto savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, abiem bendrovėm – tiek „Ecoservicui“, tiek „Žemkasai“ – skirtos 400 Lt baudos. 

Nubausti valytojus ketina ir Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai – administracinių teisių pažeidimų kodeksas numato baudas nuo 50 Lt už neprižiūrėtas gatves.

Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis teigė, kad šis skaičius neatspindi realios situacijos – daugiau informacijos turi draudėjai, nes dauguma vairuotojų į pareigūnus nė nesikreipė.

„Reikia pripažinti, kad ir vairuotojai dar nesuvokė, kad jau atėjo žiema ir reikia elgtis atsargiau, laikytis atstumo. Kai kurie dar nepasiruošę“, - teigė pareigūnas.

Kelininkai pripažino, kad ketvirtadienį nesusitvarkė su išbandymais. „16 val. dar pervažiavau gatves, tačiau gatvės buvo šlapios, netrukus ėmė šalti, prasidėjo pikas, kartu su automobiliais gatvėse strigo ir barstytuvai“, - teigė „Ecoservice“ vadovas Ramūnas Balčiauskas.

Savo klaidas pripažinę kelininkai tikino norintys daugiau laisvės – patys savarankiškai nuspręsti, kada gali išvažiuoti į gatves, nes dabar jiems suteikta laisvė tik pabarstyti pagrindines gatves, įkalnes, tiltus. Paskaičiuota, kad išvalyti Klaipėdą dienai kainuoja apie 12 tūkst. Lt.

Miesto vadovai skaičiuos ar gali kelininkams visai atrišti rankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius