-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 18

Vaistų žmogus su negalia čia nenusipirks: jei pavyks įveikti statų kalnelį, kliūtimi taps durys

Žmonės, sėdintys ratukuose, vargiai gali patekti į vieną iš Vilniuje esančių „Camelia“ vaistinių pastatą.
„Camelia“ vaistinė Vilniuje
„Camelia“ vaistinė Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vaistinė – Vilniuje, Algirdo-T. Ševčenkos gatvių sankryžos kampiniame name. Užvažiavimas per status, bet net jei jį ir pavyktų įveikti, į vidų patekt nebus įmanoma – durys atsidaro į lauko pusę, t.y. ten, kur stovėtų vežimėlis“, – skundėsi redakcijai parašęs vyriškis.

Įrengs specialų skambutį

Vaistinės rinkodaros vadovas Nerijus Višinskas 15min teigė, kad jų pagrindinis tikslas, jog „Camelia“ vaistinės būtų kuo arčiau žmogaus ir jo namų, todėl dažnai jas įrengia ne tik naujuose prekybose centruose, bet ir gyvenamuosiuose rajonuose.

„Pasitaiko, jog vaistines įrengiame senesniuose daugiabučiuose ir, labai gaila, ne visada ten yra pritaikytas įėjimas ar privažiavimas neįgaliesiems“, – apgailestavo jis.

Šiuo konkrečiu atveju, pasak jo, vaistinė turi įrengtą specialų kalnelį, tačiau dėl minėtų infrastruktūros problemų jis yra kiek statokas.

„Todėl šios problemos sprendimui esame numatę įrengti specialų skambutį, kad vaistinės darbuotojai lankytojui su negalia visada operatyviai padeda patekti į vaistinę. Taip pat aktyviai atnaujiname ir stengiamės labiau neįgaliesiems pritaikyti visą „Camelia“ vaistinių tinklą – vien pernai tai padarėme 60 naujų ar esamų mūsų vaistinių“, – komentavo N.Višinskas.

Dėl šios vaistinės pastatų nepritaikymo žmonėms, turintiems negalią, skųstasi ir anksčiau. Tąkart atkreiptas dėmesys į Šiauliuose esančią vaistinę.

Pastebėjote nepritaikytą vietą judėjimo negalią turintiems žmonėms? Praneškite apie jas, el. paštu atvirumogalia@15min.lt siųsdami nuotraukas ar vaizdo įrašą 15min.lt. Portale startavo projektas, kurio autoriai susisieks su tokios vietos savininku(-e) ir informuos apie problemą, pasiteiraus apie priežastis ir paklaus, kokių sprendimų bus imtasi. Po kiek laiko bus dar kartą susisiekta ir pasiteirauta, ar problema iš tiesų išspręsta. Skatinkime pokyčius kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius