Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 07

Vakaras su F.Chopino muzika

Klaipėdos koncertų salėje su programa „Chopin LT“ rytoj debiutuos pianistė Šviesė Čepliauskaitė.
F.Chopino kūrinius gros pianistė Šviesė Čepliauskaitė.
F.Chopino kūrinius gros pianistė Šviesė Čepliauskaitė. / G.Česonio nuotr.

Skambės Fryderiko Chopino kūriniai ir jų įkvėpti Lietuvos kompozitorių – Vidmanto Bartulio, Jono Tamulionio, Teisučio Makačino, Leono Povilaičio, Dalios Raudonikytės-With opusai.

„Pirmąją dalį labai norėčiau paskirti tik F.Chopinui, tai būtų lyg ir mano prisistatymas pirmą kartą grojant jūsų salėje. Kūrinius sudėliojau taip, kad juos komentuodama kompozitorių galėčiau trumpai pristatyti kaip kūrėją ir kaip žmogų, ir kad publikai būtų įdomu ir malonu klausyti. Antroji dalis bus su lietuviškais opusais, o taip pat su trumpais komentarais apie kompozitorius ir kūrinius“, – sakė pianistė.

Š.Čepliauskaitė baigė meno studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, stažavosi F. Šopeno Muzikos Akademijoje Varšuvoje (Lenkija). Ji sėkmingai pasirodė ne viename tarptautiniame pianistų konkurse, dalyvavo festivaliuose, skambino su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru bei Tomsko kameriniu orkestru (Lenkija), koncertavo ne tik daugelyje Lietuvos miestų, bet ir Europoje, Japonijoje, kur Lietuvos ambasados kvietimu surengė šešis solinius pasirodymus.

Didžiausią Š.Čepliauskaitės repertuaro dalį sudaro kompozitorių romantikų kūriniai, o ypač - F.Chopino kūryba. Pianistė pirmoji Lietuvoje įrašė visus F.Chopino valsus. Ji nuolat dalyvauja tarptautiniame festivalyje „Vasara su Chopinu“ Lenkijoje.

Šiuo koncertu Klaipėdos Koncertų salė vykdo kultūrinę – socialinę akciją ir visus studentus, moksleivius, senjorus, pateikus pažymėjimą kviečia apsilankyti renginyje nemokamai.

Renginys Klaipėdos koncertų salėje vyks rytoj, 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius