2009 11 25

Stabdoma Vakarinio aplinkkelio statyba

Nuo gruodžio 18 dienos sustabdoma Vilniaus vakarinio aplinkkelio statyba. Kaip teigiama „Panevėžio kelių“ išplatintame pranešime, šis sprendimas galioja Lazdynų tilto rekonstrukcijai ir aplinkkelio trasos statyboms nuo Oslo iki L.Asanavičiūtės gatvės.
Ženklas „Plyta“
Vilniaus vakarinio aplinkkelio tiesimo darbai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Darbų nenutraukiame, o tik sustabdome, kol bus išpręstas jų apmokėjimo klausimas. Nebeturime jokios galimybės toliau patys finansuoti statybos“, – apgailestavo AB „Panevėžio keliai“ atstovė ryšiams su visuomene Rasa Čepienė.

Šio objekto statybai finansuoti rangovai naudojosi bankų paskolomis, tačiau toliau didinti įsipareigojimų bankams nebegalima, siekiant užtikrinti pačios bendrovės gyvavimą ir veiklos tęstinumą.

Nuo gruodžio 18 d. Vilniaus vakarinio aplinkkelio objektuose nebedirbs ir 42 subrangovų organizacijos, kurios vykdė inžinerinių tinklų statybą ir rekonstrukciją. Iš viso objekte dirba apie 100 įvairių sričių specialistų, 80 proc. jų – vilniečiai.

„Apmaudu, tačiau dėl lėšų stygiaus šiais metais vakarinio aplinkkelio trasoje nebegalėsime pakeisti langų gyvenamuosiuose namuose. Senų langų keitimas šiuolaikiškais langais su stiklo paketais projekte buvo numatytas kaip viena iš neigiamą poveikį aplinkai, šiuo atveju – gyventojams, mažinančių priemonių dėl pagerėjusių eismo sąlygų padidėjus automobilių srautams.

Artėjant žiemai gyventojai, žinoma, tikėjosi gyventi šilčiau, nes šiuolaikiški langai ne tik apsaugo nuo triukšmo, bet ir sumažina šilumos nuostolius“, – sakė Rasa Čepienė. Apsaugai nuo triukšmo gyvenamuosiuose namuose buvo planuota pakeisti 655 langus.

AB „Panevėžio keliai“ sprendimą sustabdyti darbus Vilniaus vakariniame aplinkkelyje buvo priversta dėl milžiniškų užsakovo įsiskolinimų už atliktus darbus.

Vilniaus miesto savivaldybė už Vilniaus vakarinio aplinkkelio I–ojo A ir I–ojo etapo darbus, kurie vykdomi nuo 2009 metų pradžios, AB „Panevėžio keliai“ skolinga 57 mln. Lt (be lapkričio mėnesį atliktų darbų). Delspinigių suma siekia 135 tūksts. Lt. Skolą dar padidins neišvengiamos objektų konservavimo išlaidos.

Nuo metų pradžios rekonstruojant Lazdynų tiltą atlikta darbų už 18 mln. Lt. Už šį objektą savivaldybė dar nesumokėjo nė lito.

I–ajame etape (nuo Oslo iki L.Asanavičiūtės gatvės) atlikta darbų už 45 mln. Lt, iš jų sumokėti tik 6 mln. Lt. Skola – 39 mln. Lt.

Lazdynų tilto rekonstrukciją buvo planuota baigti iki 2010 m. rugpjūčio, I–ojo etapo statybą – iki 2010 m. gruodžio pabaigos. „Jeigu iki metų pabaigos savivaldybė išspręstų atsiskaitymo klausimą, dar yra tikimybė, kad darbai bus baigti numatytu laiku“, – sakė AB „Panevėžio keliai“ atstovė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius