-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 24

Vakarus Palangoje praskaidrins Šiaulių teatralai

Į pajūrį gastrolių atvyksta Šiaulių dramos teatras. Keturis vakarus šiauliečiai Palangos Senojoje gimnazijoje rodys repertuarinius spektaklius.
„Labai paprasta istorija“, režisuota G.Padegimo, komiškai pasakos apie tikrąsias vertybes. Šiaulių dramos teatro nuotr.
„Labai paprasta istorija“, režisuota G.Padegimo, komiškai pasakos apie tikrąsias vertybes. Šiaulių dramos teatro nuotr.

Trečiadienį bus rodomas Jono Fosse vienos dalies drama „Vieną vasaros dieną“. Tai pasakojimas apie vyrą ir moterį, ieškančius savojo fiordo, kur jie būtų saugūs ir laimingi. Jaunystėje įvykusi tragiška netektis nuolat skatina jau pagyvenusią moterį dar kartą prisiminti nelaimingą atsitikimą, dar kartą patirti vieną vasaros dieną. Dieną, kuri buvo labai seniai, bet iki šiol tokia ryški ir skausminga, kad neleidžia kurti naujo gyvenimo. Pagrindinius vaidmenis Alberto Vidžiūno režisuotame spektaklyje atlieka Vilija Paleckaitė, Virginija Jakštaitė.

Ketvirtadienį žiūrovų laukia „Labai paprasta istorija“. Gyčio Padegimo režisuota dviejų dalių graudi komedija – tikras radinys kiekvienam teatrui, nes žiūrovai visuomet ilgisi veikalo, galinčio komiškai kalbėti apie didžiąsias vertybes. Siužetas pateikiamas keliais lygmenimis: veikia įprasti žmogiški personažai – tradicinė ūkininko šeima, kaimynas, kaimyno sūnus ir... gyvuliai. Gyvuliai stebi bei komentuoja žmonių veiksmus, ne viską suvokia, daug ką išsiaiškina klaidingai, bet bando įsiterpti ir stengiasi padėti. Spektaklyje vaidina Monika Šaltytė, Povilas Liubinas ir kiti.

Teatro gastroles pratęs Pjero Šeno „Į sveikatą, pone!“, režisuotas Nijolės Mirončikaitės. Penktadienį publika vėl bus kviečiama pasižiūrėti komedijos. Istorija pasakoja apie gedulą ir kartu kilusius rūpesčius dėl palikimo, mirus garsiam turtingam rašytojui. Į turto dalybas įsivelia rašytojo žmona bei žentas. Abu jie skendi skolose. Tačiau įvyksta neįtikėtinas dalykas – iš namų dingsta velionis... Spektaklyje vaidina Juozas Bindokas, Jūratė Budriūnaitė ir kiti.

Šiaulių dramos teatro gastroles užbaigs Henriko Ibseno „Nora“. Tai viena garsiausių H.Ibseno dramų.

Sukrečiantis pasakojimas apie jauną moterį, kuri nesutinka gyventi apsupta melo ir ryžtingai nutraukia ryšius su šeima, kuria nusivylė. Spektaklį režisavo Sigitas Račkys, jame vaidina J.Budriūnaitė bei Inga Norkutė.

Visų spektaklių pradžia – 20 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius