Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 20

Valdą Adamkų vėl paguldė liga – jis neatvyks į savo knygos pristatymą

Penktadienį Knygų mugėje kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus turėjo pristatyti naujausią savo atsiminimų knygą „Pareigos, kurios nesibaigia. Prezidento dienoraščiai“. Tačiau į memuarų pristatymą V.Adamkus neatvyks. Tai daryti jam uždraudė gydytojai.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus peršalo Vasario 16-ąją / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Penktadienį 15min.lt V.Adamkus sakė, kad smarkiai peršalo pirmadienį dalyvaudamas iškilmingame Vasario 16-osios minėjime Simono Daukanto aikštėje. Dabar jam gresia plaučių uždegimas, todėl gydytojai griežtai uždraudė kelti koją iš namų.

„Aš jau keturias ar penkias dienas kojos iš lovos nekeliu. Nuo Vasario 16-osios nešiojuosi savo dovaną – ligą. Dabar gydytojai pasakė, kad be pirmadienio niekur kojos nekelčiau. Taigi guliu ir jie mane saugo nuo plaučių uždegimo. Atvažiuoja iš Santariškių kiekvieną dieną“, – apgailestavo kadenciją baigęs prezidentas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonija.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonija.

Jis pripažino, kad vos įveikusiam vėžį jo amžiaus žmogui bet koks peršalimas gali baigtis labai liūdnai. V.Adamkus eina 89 metus.

„Man sako tiesiai, kad vos truputį peršalu ir jie atsisako mane gydyti. Sako: „gali atsisveikinti“, nes mano amžiaus žmogui plaučių uždegimas paprastai baigiasi labai aiškiai“, – kalbėjo V.Adamkus.

Prezidentas pasakojo, kad keturias dienas negalėjo nė prakalbėti, temperatūra buvo pakilusi virš 38 laipsnių ir tik penktadienį jaučiasi jau truputį geriau. Net ir sirgdamas baigęs kadenciją prezidentas nestokojo optimizmo. „Pažadu kitą savaitę atsikelti“, – pokalbį baigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius