-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 01 11 /22:14

Valdančiųjų „pokštas“ Seimo salėje – suvarpytas taikinys su įsivaizduojamu G.Landsbergiu?

Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis penktadienio vakarą pateikė Seimui naują Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo redakciją, po pateikimo jai pritarta. Tiesa, be svarstomo įstatymo turinio plenarinių posėdžių salėje žurnalistų dėmesį pritraukė ir kelių Seimo valdančiųjų elgesys.
Valdančiųjų „pokštas“ Seimo salėje – suvarpytas taikinys su įsivaizduojamu G.Landsbergiu?
Valdančiųjų „pokštas“ Seimo salėje – suvarpytas taikinys su įsivaizduojamu G.Landsbergiu? / E.Blaževič/LRT nuotr.

Fotografai užfiksavo, kaip, svarstant LRT įstatymo pataisas, plenarinių posėdžių salėje parlamentarai – Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Artūras Skardžius ir „valstiečių“ atstovės – Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė bei Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė – aptaria šaudykloje naudojamą suvarpytą taikinį, virš kurio užrašas –„Gabrielius“.

Galima tik spėti, kad politikai įsivaizdavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderį Gabrielių Landsbergį.

„Tai yra Lietuvos politikos dugnas“, – taip valdančiųjų elgesį Seime įvertino konservatorius, partijos Vykdomojo rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas.

„Jie valdo Lietuvą. Jie žadėjo atsinaujinimą ir aukštus moralinius standartus. Per du metus privedė prie to, kad Seimo salėje demonstruojamas, mano numone, labai rimtų sveikatos problemų turinčio Seimo rėksnio padarytas suvarpytas taikinys su oponento pavarde... Ir jiems tai tiesiog juokinga. Kikena net susiriesdami. Net ir katalike besidedanti Agnė Širinskienė pirmąkart gyvenime nuoširdžiai pakvatoja“, – įraše socialiniame tinkle „Facebook“ skelbė politikas.

„Ir jie valdo valstybę... – toliau rašė A.Vyšniauskas. – Po tokių šposų Seimo salėje jau tikrai neabejoju, kad jie gali padaryti ir pateisinti bet ką. Net pačius amoraliausius ir blogiausius dalykus. Tai yra Lietuvos politikos dugnas.“

Už naują valdančiųjų „valstiečių“ siūlomą LRT įstatymo redakciją penktadienį balsavo 50, prieš – 36, susilaikė 2 parlamentarai. Iš viso balsavo 88.

Pagrindinis komitetas, kuriame toliau bus svarstomos pataisos – Kultūros, kiti – Žmogaus teisių ir Nacionalinio saugumo ir gynybos. Į plenarinių posėdžių salę redakcija grįš pavasario sesijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius