Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 19

Valdantieji ir frakcija „Lietuvos gerovei“ pasirašys susitarimą dėl bendro darbo

Valdantieji ir nauja Seimo frakcija „Lietuvos gerovei“ ketvirtadienį planuoja pasirašyti susitarimą dėl bendro darbo.„Susitarimas dėl bendro darbo vykdant Vyriausybės programą planuojamas pasirašyti ketvirtadienį“, – BNS sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis.
Vytautas Kamblevičius, Rimas Andrikis, Algirdas Butkevičius
Frakcija „Lietuvos gerovei“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susitarimą turėtų pasirašyti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos bei frakcija „Lietuvos gerovei“.

Anot „valstiečių“ vadovo, bendro darbo susitarime jokių pozicijų naujai frakcijai nenumatyta.

„Apie jokias pozicijas nešnekama. Būtų galima kalbėti tik apie Seimo pozicijas, bet jie turi Seime pozicijas, yra ir komiteto pirmininkas, ir pavaduotojai, pagal proporcijas nelabai jiems kas daugiau priklausytų“, – teigė R.Karbauskis.

„Lietuvos gerovei“ narys Juozas Imbrasas vadovauja Aplinkos komitetui, pavaduotojų pareigas komitetuose eina šios frakcijos atstovai Vytautas Kamblevičius, Kęstutis Bartkevičius.

Frakcijai „Lietuvos gerovei“ priklauso septyni nariai, daugiausiai – „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją palikę parlamentarai. „Tvarkiečių“ frakcija dėl to griuvo ir partijos lyderis, Seimo vicepirmininkas Remigijus Žemaitaitis šiuo metu priskirtas Seimo narių Mišriai grupei.

Partijos frakciją palikę „tvarkiečiai“ kaltino lyderį R.Žemaitaitį vienasmeniškai priimant sprendimus.

Su „Lietuvos gerovei“ bendradarbiavimu valdančiosios frakcijos turės 75 balsus, neskaičiuojant jokiai frakcijai pagal Seimo statutą nepriklausančio Seimo pirmininko bei galimų kelių paramos balsų iš Seimo narių Mišrios grupės.

Praėjusį trečiadienį premjeras Saulius Skvernelis naująjį parlamentinį darinį „Lietuvos gerovei“ pakvietė prisidėti prie valdančiosios daugumos.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją pagal liepą pasirašytą sutartį sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius