-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 19

Valdantieji nėra vieningi dėl biudžeto

Premjeras Andrius Kubilius pripažįsta, jog koalicija vis dar neturi vieningos nuomonės dėl kai kurių kitų metų biudžeto projekto punktų, pavyzdžiui, „Sodros“ įmokų didinimo. Neatmetama, kad šio siūlymo bus atsisakyta.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Yra ir diskutuotinų klausimų, ir labai aiškių ribų, kurių negalima peržengti. Vienas iš diskutuotinų klausimų yra „Sodros“ įmokų didinimas, ką svarstėme ir Vyriausybėje. Visiškai akivaizdu, kad net ir valdančioje koalicijoje nėra vieningos nuomonės“, – pirmadienį po koalicijos partnerių susitikimo pareiškė A.Kubilius.

Vienas iš diskutuotinų klausimų yra „Sodros“ įmokų didinimas. Visiškai akivaizdu, kad net ir valdančioje koalicijoje nėra vieningos nuomonės, – sakė A.Kubilius.Jis pabrėžė, jog raudonoji linija biudžeto deficitui yra 10 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

„Kadangi esame netoli ribos, bet kokie svarstymai, ar didinti „Sodros“ įmokas, turi baigtis taip, kad deficitas nedidėtų. Taigi jei nepritariame įmokų didinimui, turime rasti, ką taupome papildomai“, – teigė premjeras.

Didinant „Sodros“ įmokas 2 proc. tikimasi papildomai surinkti 400 mln. Lt mokesčių. Premjeras pripažino, jog „Sodros“ įmokos didinimą koalicijoje palaiko tik „didžioji dalis Tėvynės sąjungos“.

A.Kubilius užsiminė, jog nusprendus nedidinti įmokų, milijonų būtų galima ieškoti tose eilutėse, kurios per pastaruosius 3 metus labiausiai išsipūtė.

Koalicijos partnerių susitikime dalyvavęs Liberalų sąjūdžio atstovas Algis Kašėta žurnalistams teigė, jog frakcija lieka prie nuomonės nepritarti siūlymui didinti „Sodros“ įmokas.

„Matyt, diskusija dabar bus perkelta iš Vyriausybės į Seimą ir aš matau, kad premjeras pasiruošęs išgirsti argumentus ir įsiklausyti į juos“, – teigė A.Kašėta ir užsiminė, jog nuo sprendimo didinti įmokas vis dėlto gali būti atsitraukta. Kaip galimas alternatyvas šiam sprendimui jis įvardijo biudžeto deficito didinimą, taip pat teigė, jog lėšų būtų galima ieškoti valdyme.

Kitų metų biudžeto projektą Seime numatoma pristatyti antradienį per plenarinį posėdį.

Koalicijos partnerių susitikime nedalyvavo frakcijos „Viena Lietuva“ atstovai. Premjeras teigė, jog tai buvo partijų, o ne frakcijų susitikimas, tačiau nepaaiškino, koks šiuo metu yra nuo Tautos prisikėlimo partijos atskilusios frakcijos „Viena Lietuva“ vaidmuo koalicijoje.

Paklaustas, kiek Seime koalicija turi parlamentarų, premjeras atsakė: „Žinome, kad iki šiol galėjome priimti sprendimus ir toliau galėsime priimti sprendimus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius