-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 09

Valdantieji smarkiai įklimpo: išlįs trumpos melo kojos ar išsibalins mundurus?

Kriminalinė istorija dėl įtarimų sunkiais nusikaltimais Kristijonui Bartoševičiui virto ir politiniu skandalu. Opozicijos iniciatyva šaukiama neeilinė sesija, kurioje toliau bus aiškinamasi, kas galėjo nutekinti informaciją dabar jau buvusiam parlamentarui – o kad ji anksčiau laiko pasiekė įtariamojo ausis, neabejoja ir dalis įtakingų valdančiųjų. Apžvalgininkų nuomone, situacija rimta ir žvelgiant iš šalies atrodo siaubingai dėl kelių dalykų.
Ingrida Šimonytė, Viktorija Čmilytė-Nielsen
Ingrida Šimonytė ir Viktorija Čmilytė-Nielsen / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvoje – didžiulis politinis sukrėtimas.

Ne tik dabar jau buvusiam didžiausios valdančiosios frakcijos – Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) – nariui K.Bartoševičiui pateikti įtarimai seksualiniu vaikų prievartavimu, kai galimi nusikaltimai padaryti dirbant parlamente, bet ir galimai jam buvo nutekinta informacija apie jo atžvilgiu atliekamą ikiteisminį tyrimą.

Tai, kad jis būdamas komandiruotėje Čilėje, kai Lietuvoje generalinė prokurorė Nida Grunskienė ruošėsi kreiptis į Seimą dėl jo teisinės neliečiamybės panaikinimo, „dėl asmeninių priežasčių“ paprašė nutraukti parlamentaro įgaliojimus, mažai kam atrodo sutapimas.

15min ir asmeninio archyvo nuotr./Kristijonas Bartoševičius
15min ir asmeninio archyvo nuotr./Kristijonas Bartoševičius

Opozicija mano, kad taip mėginta nuo visuomenės nuslėpti galimos pedofilijos istoriją ir išgelbėti konservatorius nuo gėdos bei kitų politinių problemų.

Nors valdančiųjų flagmanai dievagojasi nieko nežinoję, vis išviešinami nauji faktai ir detalės, kai kam suteikiančios daugiau aiškumo, o kai kam – keliančios dar daugiau klausimų.

Svarbiausi politikai – nuo Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, premjerės Ingridos Šimonytės iki parlamento konservatorių seniūnės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės ir kitų valdančiųjų – atsidūrė galimo informacijos apie ikiteisminį tyrimą nutekinimo epicentre.

Jų laikysena neatrodo tvirta, žaidimas „neklausėte – nesakiau“, kai vis išaiškėja naujų detalių dėl to, kaip įvykiai klostėsi nuo sausio 20-osios, kai K.Bartoševičius pranešė norintis palikti Seimą, sudaro įspūdį tarsi būtų ką slėpti.

Į Seimą šį veikėją atvedusios TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis dabartinės istorijos kontekste irgi atrodo gerokai sutrikęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius