-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 01

Valdantiesiems – skaudūs kirčiai dėl korupcijos: „Net nėra ko vertinti“

„Negebame tinkamai susitvarkyti su politikos skaidrumu ir politine korupcija“, – sako kovos su korupcija ekspertas Sergejus Muravjovas, Vyriausybei įklimpus į politinę krizę. Tuo metu Andrius Tapinas toliau beldžiasi į esamų ir buvusių savivaldybių tarybų narių duris, tikrindamas, ar vienu metu valstybės tarnautojas nesipylė dyzelino ir benzino už mokesčių mokėtojų pinigus.
Viešinamos keistos ir galimai neskaidrios savivaldybių tarybų narių išlaidos
Sergejus Muravjovas / 123RF.com nuotr.

Apie tai, kaip išbristi iš šio skandalo ir ko imtis ateityje, laidoje „15/15“ ilgametis „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas S.Muravjovas diskutavo su Specialiųjų tyrimų tarnybos direktoriaus pavaduotoja Rūta Kaziliūnaitė.

– Kaip sureagavote į čekių skandalo istorijas?

S.Muravjovas: Su nuostaba ir tam tikru liūdesiu, nes aš daug metų veikiu antikorupcinėje aplinkoje ir, be abejo, turi pasikrauti optimizmo, tikėti, kad įmanomos permainos.

Per pastaruosius 30 metų padarėme milžinišką pažangą ir dabar, mano akimis, buksuojame ties labai svarbia vieta – negebame tinkamai susitvarkyti su politikos skaidrumu ir politine korupcija. Kodėl? Todėl, kad iš principo reikia kitaip pasidalinti atsakomybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius