-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 16 /12:30

Iš ligoninės išleidžiamas Valdas Adamkus: jaučiuosi gerai, laimingas esu

Antradienį perpiet iš Santariškių klinikų buvo išrašytas po operacijos sveikstantis kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus. Nors buvo skelbiama, kad prezidentas per silpnas bendrauti su žiniasklaida, jis tarė kelis žodžius žurnalistams – dėkojo jį prižiūrėjusiems medikams.

Anot prezidentą operavusio Santariškių klinikų Urologijos centro vadovo profesoriaus Felikso Jankevičiaus, V.Admkaus būklė gera, jis skaito, rašo, bendrauja telefonu, naršo internete, nemažai vaikšto. Tačiau, kaip mėgsta, baseine jis plaukioti negalėtų.

Žurnalistams pasirodęs V.Adamkus atrodė nusilpęs, tačiau geros nuotaikos.

„Ypač dėkoju mane operavusiam profesoriui F.Jankevičiui, mane daugiau kaip dešimt metų gydančiam gydyojui R.Nargėlai. Jaučiuosi gerai, žinoma, negalėčiau to padaryti šiandieną, ką padarydavau anksčiau, tačiau tikiuosi, kad po mėnesio atsigausiu visiškai ir būsiu aktyvus grįždamas į normalų gyvenimą“, – sakė jis.

V.Adamkus teigė įsitikinęs dar kartą, kad jį gydę medikai – aukštos klasės specialistai.

Pasak F.Jankevičiaus, prezidentui atlikta vidutinio sudėtingumo operacija. „Svarbiausia, kad mes esame patenkinti operacijos rezultatais. Pooperacinis periodas vyko labai sklandžiai, viskas puikiai sugijo“, – sakė jis.

Tikiuosi, jog šiame etape esame susidoroję su liga, bet gyvenimas parodys, kaip viskas klostysis.

Anksčiau planuota, kad V.Adamkus ligoninėje praleis savaitę, tačiau jis praleido dvi. F.Jankevičius pabrėžė, jog norėta, kad prezidentas iš klinikų išvyktų kuo geresnės būklės. Prezidentas sveikatą stiprins mankšta, masažu, bus taikomas palaikomasis ne tik inkstų, bet ir širdies, plaučių sistemų gydymas. Rimtų procedūrų medikai V.Adamkui artimiausiu metu atlikti neketina – planuojama tik stebėti jo būklę.

„Tikiuosi, jog šiame etape esame susidoroję su liga, bet gyvenimas parodys, kaip viskas klostysis. Onkologinės ligos reikalauja griežtos stebėsenos“, – pabrėžė gydytojas.

VIDEO: Valdą Adamkų operavusio Felikso Jankevičiaus komentarai
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gydytojas doc. Remigijus Nargėla
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gydytojas doc. Remigijus Nargėla

R.Nargėla: prezidentas laikysis dietos

Prezidento asmeninis gydytojas Remigijus Nargėla teigė, jog V.Adamkui nurodyta vengti sūrių ir aštrių patiekalų.

VIDEO: Gydytojo Remigijaus Nargėlos komentarai apie Valdo Adamkaus sveikatą

Ne toks stiprus kaip anksčiau, tačiau manome, kad greitai atgaus pirmykštę būseną.

Jo teigimu, V.Adamkus po operacijos atsistatė gana greitai. „Ne toks stiprus kaip anksčiau, tačiau manome, kad greitai atgaus pirmykštę būseną“, – pridūrė jis.

R.Nargėla pabrėžė, jog V.Adamkus retai kada būna prastai nusiteikęs: „Prezidentas nesugeba parodyti blogos nuotaikos bet kuriame veiksme. Rūpestis buvo, čia natūralu.“

R.Nargėla tikino, jog prezidentą ligoninėje nuspręsta palaikyti kiek ilgiau, kad „nereiktų prieš jus išvežti su vežimėliu“.

Pašalino inkstą

Santariškių klinikose prieš pusantros savaitės V.Adamkui buvo atlikta inksto šalinimo operacija, prieš savaitę jis iš intensyvios terapijos skyriaus buvo perkeltas į paprastą palatą.

R.Nargėla 15min.lt ne kartą tvirtino, kad po operacijos prezidento sveikata eina tik geryn.

Manoma, kad artimiausiu metu prezidentas grįš prie jam įprasto gyvenimo ritmo, nors pirmą mėnesį nuo aktyvaus sporto teks susilaikyti.

VIDEO: Santariškių klinikų generalinis direktorius Kęstutis Strupas apie Valdo Adamkaus operaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius