-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 11 16

Valdas Adamkus naująjį Seimą pasitinka su viltimi

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sako, kad penktadienį darbą pradedantį naująjį Seimą pasitinka su viltimi, jog nauja valdžia grąžins žmonių pasitikėjimą valstybe.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmajame Seimo posėdyje dalyvavęs prezidentas teigė, kad valstybė per du nepriklausomybės dešimtmečius padarė pažangą, tačiau ji nepakankama, o nemažai žmonių prarado pasitikėjimą.

„Šį Seimą pasitinku su viltimi. Mano vienintelis troškimas ir linkėjimas jiems būtų, kad jie savo darbu, ta priesaika, kurią davė tautai, atstatytų orumą valstybinei santvarkai, grąžintų lietuvių tautos, visų Lietuvos žmonių pasitikėjimą savo valstybe“, – BNS sakė V.Adamkus.

Jis sakė manantis, kad Lietuvos žmonės dar yra „psichologinio persilaužimo laikotarpyje“. „Vis dėlto mums nepakako 22 metų laisvo nepriklausomo demokratinio gyvenimo persiimti vertybėmis ir pagal jas gyventi“, – sakė V.Adamkus.

Naujojo Seimo pirmasis posėdis prasidėjo penktadienio vidurdienį. Valdančiąją koaliciją ketina formuoti socialdemokratai, Darbo, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Jie tikisi valdžioje pakeisti centro-dešiniųjų Vyriausybę, vadovaujamą premjero Andriaus Kubiliaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius