Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 28

Valdas Adamkus: netrukus grįšiu į Lietuvą, toliau gydysiuosi Santariškių klinikose

Čikagoje nuo praėjusios savaitės besigydantis kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus 15min.lt sakė netrukus grįšiantis į Lietuvą. Anot jo, JAV medikai atliko visus reikalingus tyrimus, toliau V.Adamkus gydysis Santariškėse.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Laikausi. Visi tyrimai baigti. Ligoninėje susitarėme, kad aš gruodžio 9 dieną grįšiu į Lietuvą ir tolimesnis gydymas vyks čia. Medikai persiųs visus duomenis Santariškių klinikoms ir Lietuvos gydytojai tęs gydymą“, – 15min.lt ketvirtadienio vakarą sakė V.Adamkus.

Į JAV V.Adamkus, atidėjęs visus reikalus, skubiai išvyko praėjusią savaitę. Jis nedalyvavo praėjusį savaitgalį Vilniuje vykusioje mokslinėje konferencijoje, kur turėjo skaityti pranešimą.

Prezidento V.Adamkaus šiemet neišvys ir Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės dalyviai bei lankytojai, nors jis paprastai šią mugę atidarydavo.

„Kalbėjome su prezidentu dėl to, ar jis grįš į Lietuvą, ar sveikata bus gera, kad galėtų dalyvauti ambasadų kalėdinėje mugėje, kuri tradiciškai vyksta ir kurią tradiciškai atidarydavo. V.Adamkus sakė, kad, deja, nespės grįžti šiam šeštadieniui, tačiau jaučiasi gerai ir siunčia linkėjimus mugei ir jos lankytojams“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Tačiau detalių apie prezidento sveikatą A.Zuokas nepateikė. Tepasakė, kad prezidentas jaučiasi gerai.

V.Adamkus spalio pabaigoje po kasmetinės sveikatos apžiūros buvo paguldytas į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas, nes namuose pasijuto prastai. Jam atlikta nedidelė operacija įtariant inkstų pakitimus. Tyrimų rezultatai buvo geri, kadenciją baigęs prezidentas buvo išleistas namo švęsti 87-ojo gimtadienio. Per operaciją paimti mėginiai buvo išsiųsti į JAV. Kai atėjo tyrimų atsakymai, V.Adamkus skubiai susiruošė už Atlanto.

Inkstų pakitimus V.Adamkus JAV jau gydėsi pernai pavasarį. Tuomet jam buvo atlikta reta šaldymo procedūra. Šiuo inovatyviu metodu dažniausiai gydomi onkologiniai inkstų ir prostatos susirgimai. Prieš metus skelbta, kad V.Adamkui pavyko įveikti sunkią ligą.

2008-aisiais jam implantuotas širdies stimuliatorius, o 2001 m. buvo atliktos apendikso ir tinklainės operacijos bei teko skaldyti akmenį šlapimtakyje.

Kadenciją baigęs šalies vadovas apie savo sveikatą visuomenę nuolat informuoja nuo pat 1998-ųjų, kai pradėjo eiti šalies vadovo pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius