Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 16

Valdas Adamkus: „Prezidentė dabar neranda jėgų peržengti šio nesusikalbėjimo slenksčio“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė naujos kadencijos Seimą sveikina skambiu antausiu, kurį skiria ne tik parlamentui, bet ir jį išrinkusiems piliečiams. Ji nedalyvaus pirmajame Seimo posėdyje. Prezidentė naujosios kadencijos parlamentarus pasveikins tik laišku, kurį jie patys turės sau perskaityti, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

„Nesu nustebintas, kad prezidentė neatvyksta sveikinti naujo Seimo. Priešingai, nustebčiau, jeigu ji penktadienį pasirodytų Seime“, – pareiškė kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, ketvirtadienį „Lietuvos ryto“ paklaustas, kaip vertina D.Grybauskaitės sprendimą nedalyvauti pirmajame naujai išrinkto Lietuvos parlamento posėdyje.

Buvęs šalies vadovas prisiminė, kad per dvi jo kadencijas jam nė karto net nešmėkštelėjo mintis, kad būtų galima neatvykti pasveikinti ir palinkėti sėkmės darbą pradedantiems parlamentarams: „Tai ne tik parlamentarizmo tradicija, bet ir moralinė prezidento pareiga.”

V.Adamkus nenorėjo svarstyti, kodėl D.Grybauskaitė laužo prezidentų tradiciją sveikinti darbą pradedantį Seimą. Vis dėlto jis prasitarė, kad galbūt tokius dabartinės šalies vadovės sprendimus lemia jos psichologinės problemos.

„Po šių Seimo rinkimų prezidentė smarkiai susikirto su juos laimėjusiomis partijomis ir dabar neranda jėgų peržengti šio nesusikalbėjimo slenksčio.

Manau, didelio nuostolio nei tautai, nei valstybei nebus, jei ji nepasirodys Seime.

Bet tai dar labiau įtemps prezidentės ir naujojo Seimo santykius, nes tautos išrinktiesiems išliks kartėlis, kad pirmą kartą Lietuvos istorijoje jų neatvyko pasveikinti prezidentas”, – kalbėjo buvęs šalies vadovas.

Beje, V.Adamkus gavo kvietimą atvykti į pirmąjį naujojo Seimo posėdį ir sakė su džiaugsmu pasveikinsiąs parlamentarus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius