-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 18

Valdas Adamkus prisipažino – prezidento rinkimuose palaikys Gitaną Nausėdą

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus gegužę vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose planuoja balsuoti už ekonomistą Gitaną Nausėdą, nors tiesiogiai jo neįvardijo ir sakė pasiliekantis galimybę pakeisti savo poziciją.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Turiu kandidatą, už kurį aš balsuosiu“, – laidoje „DELFI dėmesio centre“ sakė V.Adamkus.

Paklausus, ar tai yra kandidatas, kuris 2004 metais dirbo V.Adamkaus rinkimų štabe, prezidentas atsakė: „būčiau nesąžiningas pasakydamas „ne“.

Vis dėlto V.Adamkus ketvirtadienį teigė, kad jeigu tai, kuo tiki, įžvelgs kuriame kitame kandidate, tuomet gali savo nuomonę ir pakeisti.

Tiesa, „Verslo žinioms“ anksčiau ketvirtadienį V.Adamkus tiesiai pareiškė, kad balsuos už G.Nausėdą, nes mano, jog jis geriausiai pasirengęs šioms pareigoms. Tiesa, V.Adamkus pridūrė, kad už G.Nausėdą neagituos.

Praėjusių metų rugsėjį 15min studijoje Vygaudas Ušackas, kuris su Ingrida Šimonyte konkuravo dėl tapimo konservatorių kandidatu prezidento rinkimuose, sakė, jog V.Adamkus agitacijoje nedalyvaus, tačiau favoritų turi.

„Prezidentas V.Adamkus tikrai neis ir neagituos nė už vieną kandidatą, bet jis turi savo nuomonę apie du geriausius kandidatus“, – tuomet sakė V.Ušackas.

„Kaip aš galiu iš anksto paskelbti, kai visi dar nepasiskelbė dalyvausiantys rinkimuose? Aš savo širdyje turiu ne du, o tris, jeigu jau taip norite žinoti, žmones. Kai jie visi trys pasiskelbs, tada aš jau...“, – tuomet į V.Ušacko išsakytas mintis atsakė V.Adamkus.

Jis taip pat patikino, kad ketinąs laikytis etiketo apie savo favoritus garsiai nekalbėti iki rinkimų dienos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

„Aš liksiu neutralus. Tarptautinis etiketas ir protokolas įpareigoja, kad buvę prezidentai nepasisako iš anksto už bet kokius kandidatus favoritus. Prieš pat rinkimus aš savo galvoje pasakysiu, už ką aš balsuoju, bet rinkimų kampanijoje nedalyvausiu ir iš anksto favoritų neįvardinsiu nenorėdamas paveikti rinkėjų ir jų skaičiaus, kad štai V.Adamkus renkasi tą, tai ir mums reiktų rinktis tą. Aš noriu likti neutralus, tauta turi pasirinkti pati“, – 15min 2018 metais sakė V.Adamkus.

G.Nausėda talkino V.Adamkaus rinkimų štabe, pastarajam siekiant perrinkimo 2004-aisiais, o prezidentui užsitikrinus antrąją kadenciją, ekonomistas sutiko tapti V.Adamkaus visuomeniniu konsultantu ekonomikos klausimais.

Prezidento rinkimuose kandidatuoja socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, filosofas Arvydas Juozaitis, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, ekonomistas G. Nausėda, Seimo nariai Mindaugas Puidokas ir Naglis Puteikis, „valstiečių“ kandidatas premjeras Saulius Skvernelis, konservatorių kandidatė parlamentarė Ingrida Šimonytė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius