-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 21

Valdemaras Tomaševskis „Drąsos kelio“ atstovui: kovoti prieš lenkus daug drąsos nereikia

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje pasirodęs ir klausimą užduoti nutaręs „Drąsos kelio“ partijos atstovas suerzino LLRA pirmininką Valdemarą Tomaševskį. Jis pareiškė, kad spaudos konferencijos skirtos žiniasklaidai, o ne politiniams konkurentams.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ar neatrodo, kad LLRA siekis, kad būtų teisiškai pripažinti dvikalbiai gatvių lentelių užrašai, faktiškai reikalauja formuoti autonominį geopolitinį valstybės darinį?“ – iš lapelio savo ilgą klausimą skaitė „Drąsos kelio“ atstovas.

V.Tomaševskis iškart suuodė, kad klausimą pateikė ne žurnalistas. „Prisistatykite“, – paprašė politikas.

Išgirdęs, kad klausimą uždavė „Drąsos kelio“ partijos narys, V.Tomaševskis pareiškė, kad spaudos konferencijos skirtos žiniasklaidai, o ne politinei kritikai.

„Tai yra spaudos konferencija žiniasklaidai, kaip jūs žinote. Prašome nepiktnaudžiauti. Čia yra ne vieta politiniams pasisakymams. Tuo labiau – politinių oponentų pasisakymams, bet, jei norite, galiu atsakyti. Jūsų išdėstytos mintys yra neteisingos. Tai yra situacijos nesupratimas“, – paaiškindamas, kad Europos Sąjungoje leidžiama tautinėms mažumoms naudoti savo kalbą, atsakė V.Tomaševskis.  

Vėliau jis dar pridūrė „Drąsos keliui“ siūlantis susirasti kitų priešų.

„Norėčiau palinkėti daugiau drąsos „Drąsos kelio“ partijai kovoti ne su lenkais. Daug drąsos kovoti su lenkais, su kitomis tautinėmis mažumomis nereikia. Man keista, kai ponas Algirdas Patackas dažnai renka spaudos konferencijas ir kovoja su tautinėmis mažumomis, kurios nieko blogo nepadarė“, – kalbėjo V.Tomaševskis.

Anot jo, LLRA keliami reikalavimai iš naujo priimti Tautinių mažumų įstatymą ir jame numatyti leidimą naudoti savo kalbą ir rašmenis tautinių mažumų gyvenamuose rajonuose Lietuvos valstybei niekaip nepakenks.

„Drąsos kelio“ atstovas dar prašė kitų spaudos konferencijoje buvusių žurnalistų užduoti jo pasirašytus kitus klausimus, tačiau niekas to padaryti nesutiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius