Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 08 26

Valdininkams pripažinus piktnaudžiavimą tarnyba – piniginės baudos

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Sigito Jasevičiaus supaprastinto proceso tvarka baigta byla dėl valdininkų piktnaudžiavimo tarnyba.
Litai, lengvi pinigai
Korupcija. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Korupcija Klaipėda

Jurbarko rajono vyriausioji architektė nuteista už tai, kad neteisėtai išdavė statybos leidimą, kurio pagrindu buvo pradėta ir baigta prekybos, paslaugų ir pramogų objekto statyba, nepanaikinus tam tikrų projekto techninių sąlygų pažeidimų. Valdininkei skirta 2080 litų bauda.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Palangos miesto agentūros vedėjas nuteistas už tai, kad nefiksavo tam tikrų pažeidimų, perduodant naudoti viešbučių kompleksą, o už statinio pripažinimo tinkamu naudoti akto pasirašymą paėmė 200 nominalo (200 litų vertės) kuponą. Juo buvo galima atsiskaityti už paslaugas minėtame viešbučių komplekse. Pareigūnui skirta 1560 Lt dydžio baudą.

Abu Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnų atlikti ikiteisminiai tyrimai buvo baigti supaprastinto proceso tvarka. „Viena iš supaprastinto proceso baigties sąlygų yra ta, kad kaltinamasis turi sutikti su jam pareikštais kaltinimais ir už nusikalstamą veiką prokuroro siūloma skirti bauda – tada byla teisme nenagrinėjama, o bausmė paskiriama teismo baudžiamuoju įsakymu“, – paaiškino prokuroras S. Jasevičius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius