-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 17

Valdininkas klastojo dokumentus

Ant suklastoto dokumento, kuriuo buvo pretenduojama į 18 mln. litų Europos Sąjungos (ES) paramą, puikuojasi Panevėžio apskrities viršininko pavaduotojo pavardė ir parašas.
Dokumentai
Dokumentai / BFL nuotr.

Panevėžio apskrities viršininko pavaduotojui Vidui Balakauskui gresia rimti nemalonumai. Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) įtaria, kad jam vadovaujant uždarajai akcinei bendrovei „Bioenergija“ apgaulės būdu buvo bandoma gauti 18 mln. litų ES paramos termofikacinės elektrinės statybai. LVPA duomenimis, esą „Bioenergija“ pateikė suklastotą neįvardijamo banko dokumentą, ant kurio – V.Balakausko parašas.

UAB „Bioenergija“ Panevėžyje įsikūrė prieš pusantrų metų. Miežiškių seniūnijos Steponiškio kaime nusipirkusi sklypą, bendrovė ketino jame deginti gyvulines atliekas ir gaminti iš jų biokurą. Gyventojams aršiai pasipriešinus, „Bioenergija“ pakeitė sumanymą ir ėmė įrodinėti, jog statys šiltnamius, augins pomidorus, juos pūdys bei degins. Iš pūvančių pomidorų pagamintą biokurą buvo ketinama tiekti vartotojams.

Biokuro įmonei, kurią jos sumanytojai įvardijo kaip termofikacinę elektrinę, naudosiančią atsinaujinančius energijos išteklius, "Bioenergija" prašė 18 mln. litų ES paramos. Dar 24 mln. litų bendrovė tikino gausianti iš banko.

„Bioenergijos“ pateiktame ir praėjusių metų gruodžio 2-ąją V.Balakausko pasirašytame dokumente teigiama, neva bankas šiai bendrovei suteikia 24 mln. litų paskolą 5,5 metų laikotarpiui taikydamas viso labo 7 procentų palūkanas. „Mums kilo abejonių dėl banko, kuris galėtų teikti paskolą tokiomis sąlygomis. Tad susisiekę su „Bionergijos“ nurodytu banku gavome atsakymą, kad jo atstovai su Panevėžio bendrove jokios sutarties nepasirašė, pažymos taip pat neišdavė“, – LŽ sakė LVPA atstovas Vidmantas Valiušaitis.

Ir LVPA, ir bankas, kuris tikina „Bionergijai“ neišdavęs jokios pažymos, kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą prašydami iškelti baudžiamąją bylą.

Pateiktą pažymą, kuri, kaip manoma, yra suklastota, V.Balakauskas pasirašė praėjusių metų gruodžio 2-ąją. Gruodžio 19-ąją jis paskirtas Panevėžio apskrities viršininko pavaduotoju. V.Balakauskas tikino, kad eiti šias aukštas pareigas jį paprašė Tautos prisikėlimo partija (TPP). Sutikęs tapti Panevėžio apskrities viršininko pavaduotoju jis sustabdė narystę Naujosios Sąjungos (socialliberalų) gretose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius