Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 13

Valdininkų algos mažės dešimtadaliu

Valdžios institucijos nuo balandžio stipriau susiverš diržus – finansų ministras Algirdas Šemeta teigia, kad patvirtinus naują 2009 metų biudžeto projektą valdininkų atlyginimai sumažės 10 procentų.
Sutarties pasirašymas
Finansų ministras Algirdas Šemeta / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Finansų ministerija pranešė, kad per pirmuosius šių metų mėnesius (sausį ir vasarį) nesurinkta 13 procentų planuotų biudžeto pajamų (apie 381 mln. Lt).

Pasak A.Šemetos, tai nereiškia, kad antikrizinis planas neveikia, tiesiog ekonomika smunka greičiau, nei buvo prognozuota praėjusių metų gruodį. „Noriu priminti, kad kai gruodžio mėnesį buvo atliekamos prognozės, Finansų ministerijos vertinimas buvo pesimistiškiausias – ekonomika smuks apie 5 procentus. Kiti Europos ir pasaulio finansų analitikai mūsų rinkai žadėjo mažesnį nuosmukį ar net nedidelį augimą. Bet šiandien akivaizdu, kad net ir ministerijos prognozes reikia koreguoti – reali padėtis bus prastesnė, nors konkrečių skaičių dar neturiu“, – teigė finansų ministras.

Net ir ministerijos prognozes reikia koreguoti – reali padėtis bus prastesnė, – sakė A.Šemeta.Pasak jo, didesnį Lietuvos ekonomikos smukimą lemia vis sunkėjanti padėtis pagrindinėse Lietuvos eksporto rinkose.

Ruošiamame naujame 2009 metų biudžeto projekte numatoma dar daugiau mažinti valstybės išlaidas. „Finansinė situacija yra prasta. Turėsime mažinti valstybinio sektoriaus darbo užmokestį, kitas išlaidas, apkarpyti investicinius projektus“, – teigė finansų ministras.

Jo teigimu, Europos Komisija, vertindama Lietuvos konvergencijos programą, išvadose pažymėjo, kad reikia mažinti valstybinio sektoriaus atlyginimą, nes toks veiksmas būtų atitinkamas impulsas mažinti algas privačiame sektoriuje ir tai skatintų Lietuvos konkurencingumą.

A.Šemeta teigė, kad pagal dabartinius vertinimus atlyginimus valdininkams planuojama mažinti 10 procentų, o tai atlikta bus balandžio mėnesį patvirtinus naują biudžeto projektą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius