Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 11

Valdis Dombrovskis: ES privalo gintis nuo alternatyvių faktų

Europos Sąjunga yra pasirengusi gintis nuo grėsmių „europinėms vertybėms“, kylančių sparčiai keičiantis politinei aplinkai abipus Atlanto, pareiškė Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Valdis Dombrovskis.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Turime būti pasirengę ginti ilgalaikes europines vertybes, kai joms iškyla grėsmė arba kai įrodymais pagrįsta politika yra puolama alternatyviais faktais“, – buvęs Latvijos ministras pirmininkas pareiškė per agentūros „Bloomberg“ Londone organizuotą renginį.

Donaldo Trumpo patarėja Kellyanne Conway pavartojo frazę „alternatyvūs faktai“, siekdama apginti Baltųjų rūmų atstovo spaudai Seano Spicerio teiginį, kad naujojo JAV prezidento inauguraciją stebėjo kaip niekad daug žmonių.

Kalbėdamas apie Didžiosios Britanijos sprendimą palikti ES ir D.Trumpo pergalę rinkimuose V.Dombrovskis sakė: „Praėjusio birželio referendumo rezultatas – dėl jo mes apgailestaujame, bet jį gerbiame – reiškia, kad dabar rengiamės naujiems ES santykiams su Jungtine Karalyste. Pastarieji rinkimai Amerikoje sukėlė dar daugiau neaiškumo ir abejonių dėl daugelio nusistovėjusių prielaidų.“

EK pirmininko pavaduotojas įspėjo, kad abu šie įvykiai gali turėti finansinių pasekmių.

„Amerika turi teisę keisti savo požiūrį ir iš naujo apibrėžti savo nacionalinį interesą,“ – sakė V.Dombrovskis. Tačiau jis pridūrė, kad „Europa turi teisę švelniai užsiminti, kad tarptautinis bendradarbiavimas finansų valdymo srityje yra visų interesas“.

„Kas nutiktų, jei finansų sektoriaus taisyklės Niujorke, Honkonge, Londone, Paryžiuje, Frankfurte ar Singapūre labai skirtųsi?“ – klausė jis.

Latvių politikas pridūrė: „ES palaikys reformas, pradėtas siekiant apsaugoti finansinį stabilumą Europoje. Ir mes būsime pasirengę imtis būtinų priemonių, kad apsaugotume ir sustiprintume šiuos pasiekimus.“

Interviu Londono finansų laikraščiui „City AM“ V.Dombrovskis ketvirtadienį sakė, kad sutartis dėl vadinamojo „Brexit“ turi būti naudinga ir Europos, ir Didžiosios Britanijos finansų sektoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius