Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 17

Valdiškų mašinų atsisakyti neskuba

Prieš keletą savaičių paskelbę, kad valdiškų automobilių sostinėje mažės perpus, miesto tarnautojai šių užmojų įgyvendinti neskuba. Vienintelis vicemeras Vidmantas Martikonis atsisako jam patikėto tarnybinio automobilio su vairuotoju.
martikonis
Vienintelis naujos valdžios atstovas V.Martikonis nusprendė išsižadėti apie 4 tūkst. Lt per mėnesį atsieinančio tarnybinio automobilio ir vairuotojo. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savivaldybei šiuo metu priklauso apie 120 automobilių. Taupymo sumetimais pusę jų ketinama perduoti sostinės policijai, tačiau skambios deklaracijos darbais dar nevirsta.

„Žodinių pasisakymų būta nemažai, tačiau raštiškai norinčiųjų atsisakyti automobilį nėra“, – konstatavo savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.
Galėčiau puikiai išsiversti su savo automobiliu, jei man kompensuotų išlaidas degalams, tam mėnesiui užtektų 300-500 Lt

Kol kas tik vienintelis sostinės vicemeras Vidmantas Martikonis pareiškė norą važinėti savo asmeniniu automobiliu. „Tarnybinis automobilis su vairuotoju nėra toks būtinas. Galėčiau puikiai išsiversti su savo automobiliu, jei man kompensuotų išlaidas degalams, tam mėnesiui užtektų 300-500 Lt“, – pasakojo V.Martikonis.
 

Politiko skaičiavimais, tarnybinis automobilis miestui per mėnesį atsieina apie 4 tūkst. Lt – apie 1,5 tūkst. Lt mokama vairuotojui, eksploatacijai reikia dar tiek pat. Prie šios sumos prisideda ir įmokos „Sodrai".

 „Jis automobilio nori atsisakyti, bet tikisi gauti kompensaciją degalams ir asmeninio automobilio eksploatacijai. Kaip supratau, vicemeras norėtų gauti 4 tūkst. Lt. Nematau tikslo, kam atleisti vairuotoją ir parduoti automobilį, jei šiuos pinigus vis tiek reikės atiduoti“, – skaičiavo G.Paluckas. Pasak jo, savivaldybėje V.Martikonis dirba visuomeniniais pagrindais ir vargu, ar juridiškai jam apskritai priklausytų kompensacija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius