Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 05

Valdovų rūmų atidarymas – tik simbolinis

Septynerius metus atkuriami Valdovų rūmai po mėnesio bus atidaryti. Tačiau jų atidarymas bus tik simbolinis: svečiai žengs tuščiomis menėmis, o šimtus tūkstančių litų kainavę eksponatai rūmų iki iškilmių nepasieks, rašo dienraštis „Vilniaus diena“.
Valdovų rūmai
Valdovų rūmai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šiomis dienomis paskelbta, kad liepos 6-ąją, pagrindinę Lietuvos tūkstantmečio jubiliejaus iškilmių dieną, rūmai vis dėlto atvers vartus ir iškilmingai sutiks ne tik garbius Lietuvos, bet ir užsienio svečius – karalius ir prezidentus. Po oficialios atidarymo ceremonijos nuo pat atstatymo pradžios visuomenėje prieštaringai vertinami Valdovų rūmai tris savaites bus atviri visiems norintiesiems, rašo „Vilniaus diena“.

Trūkstant lėšų, salėse, į kurias bus įleidžiami į ekskursijas iš anksto užsiregistravę žmonės, autentiškų, šimtus tūkstančių litų kainavusių eksponatų jie neišvys. Teigiama, kad eksponatų negalima demonstruoti, kol nėra apsaugos. Vietoj eksponatų lankytojai išvys stendus ir rūmų maketus, gaus skrajučių, išgirs rūmų atkūrimo istoriją ir ateities perspektyvas: pristatymą, kas ir kodėl vyks jų salėse.

Valdovų rūmų svečiai susipažins su autentiškomis istorinės rezidencijos liekanomis, atkūrimo projektu, jiems bus parodytas Didysis kiemas, reprezentacinių salių interjeras, kurį puošia krosnys, grindys, lubos, židiniai. Rūmuose veiks ir nedidelė didaktinė Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų istorinės raidos ekspozicija, numatoma rodyti maketus, pateikti būsimo salių ekspozicinio įrengimo medžiagą.

Valdovų rūmų vartai lankytojams bus atviri liepos 7–26 dienomis nuo 11 iki 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius