Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 23

Valdžia bandys užvesti verslo gaivinimo mašiną

Pagal valdžios parengtą verslo gaivinimo planą verslininkų kreditavimas prasidės kovo pabaigoje. Tačiau kovą verslui gaivinti bus skirta dar tik 100 mln. litų. Iš viso šio plano apimtis turėtų būti apie 5 mlrd. litų.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Ūkio ministras Dainius Kreivys sakė, jog verslo gaivinimo planas bus tvirtinamas trečiadienį Vyriausybės posėdyje. Šiandien jis tik aptartas. Trečiadienį bus tvirtinamas ir plano vykdymo  priežiūros komitetas, kuriam vadovaus premjeras Andrius Kubilius, o jį sudarys pagrindiniai ministrai.

Pagrindinė verslo skatinimo plano dalis – padėti statybų sektoriui. D.Kreivio duomenimis, dabar šiame sektoriuje atleidimas iš darbo gresia 50 tūkst. žmonių. Pasak D.Kreivio, verslo gaivinimo plano tikslas ir yra išsaugoti kuo daugiau darbo vietų bei spręsti namų šiltinimo problemas.  Namų šiltinimo kreditavimui turėtų būti skirta apie 3 mlrd. litų, o iš viso verslui skatinti – nuo 5 iki 6 mlrd. litų.

Kada Lietuvą pasieks verslui gaivinti skirti milijardai, D.Kreivys kol kas pasakyti negalėjo. „Jūs konkrečią datą išgirsite kovo pradžioje, kai čia viešės Europos investicijų fondo vadovas, – sakė D.Kreivys. – Aš tik galiu pasakyti, kad tai bus greičiau, negu mes planavome.“.Buvo planuota, kad verslą gaivinti bus pradėta birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius