Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 07 02

Valdžia dar neturi nacionalinio stadiono finansavimo modelio

Nacionalinio daugiafunkcinio stadiono finansavimo planas, kurį valdžia turėjo paruošti iki liepos, kol kas nėra neparengtas, BNS informavo Finansų ministerija.
Nacionalinis stadionas
Nacionalinis stadionas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiuo metu Finansų ministerija galutinio atsakymo dėl stadiono statybos bei finansavimo modelio pateikti dar negali, kadangi dauguma institucijų  reikiamą informaciją vėlavo pateikti, ir ji dabar yra vertinama Finansų ministerijos ir kitų atsakingų institucijų specialistų. Kai kurios institucijos prašomos informacijos Finansų ministerijai dar nepateikė“, – BNS pranešė ministerijos atstovė Teresė Staniulytė.

Anot jos, finansavimo modelis galės būti parengtas tik tada, kai visos institucijos pateiks informaciją.

Finansų ir Vidaus reikalų ministerijos, Vilniaus savivaldybė ir Centrinė perkančioji organizacija buvo įpareigotos iki liepos 1 dienos parengti stadiono statybos ir veiklos finansavimo modelį. Stadionas priklausytų Vilniaus miesto savivaldybei.

Vyriausybė gegužę pareiškė, kad daugiau nei prieš dešimtmetį pradėto statyti ir galiausiai užkonservuoto nacionalinio stadiono Vilniuje statybas ketinama baigti iki 2016 metų, o tam prireiks 270 mln. litų, kurių didžioji dalis bus skirta iš Europos Sąjungos fondų. Anot premjero Algirdo Butkevičiaus, svarstomas ir kitas variantas – nacionaliniu stadionu galėtų tapti ir buvęs „Žalgirio“ stadionas.

2007 metais atgaivinus nacionalinio stadiono statybą, rangovu be konkurso buvo pasirinktas įmonių „Vilniaus kapitalinė statyba“ ir „Veikmė“ konsorciumas, tačiau Aukščiausiajam Teismui paskelbus, jog sutartis buvo neteisėta, ji buvo nutraukta.

Daugiau negu dešimtmetį užmirštą nacionalinį stadioną prikelti anksčiau buvo užsimojusi Izraelio įmonė „Klial Trading“, planavusi finansuoti bent 70 proc. projekto vertės. Apie galimybę sutvarkyti stadioną kalbėjo ir prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ šeimininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius