Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 23

Valdžia pradėjo kamšyti biudžeto skyles

Savaitę ministrų kabinetas pradėjo diskusijomis dėl naujojo biudžeto projekto. Nutarta biudžeto išlaidas peržiūrėti du kartus – balandžio bei birželio mėnesiais siekiant, kad šių metų deficitas neviršytų 3 procentų BVP.
Spaudos konferencija
Andrius Kubilius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak premjero Andriaus Kubiliaus, balandį biudžeto išlaidas siekiama sumažinti 3 mlrd. litų, nekeliant klausimų dėl naujų mokesčių ir minimaliai peržiūrint biudžetininkų atlyginimus.

A.Kubilius teigė, kad bus sumažintas bendras darbo užmokesčio fondas valdančiosioms insitucijoms – per 600 mln. litų, tačiau bazinės algos dydis nesikeis. Bus panaikinta apie 4000 valdininkų darbo vietų, atsisakoma smulkesnių išlaidų.

Apie 600 mln. litų planuojama nukarpyti ilgalaikių investicijų programas, 400-700 mln. litų sumažinti finansavimą kelių priežiūrai, sumažinti savivaldybių asignavimus 200 mln. litų, bus taupoma ir kitose srityse.

Siekdama mažinti biudžeto deficitą, valstybė skolinsis ir iš gyventojų – jau balandžio mėnesį bus išleista 100 mln. litų vertės valstybės taupymo lakštų emisija.

Taip pat siekiant sutaupyti valstybės lėšų bus svarstomos pataisos „Sodros“ bei privalomojo sveikatos draudimo biudžetuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius