Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 10

Valdžia užsimojo per dešimtmetį triskart sumažinti kyšininkavimą

Seimas antradienį patvirtino Nacionalinės kovos su korupcija 2015-2025 metų programą, kuria per dešimtmetį tikimasi triskart sumažinti kyšininkavimą. Programoje įrašytas siekis, kad 2025 metais Lietuvos gyventojų, įmonių vadovų ir valstybės tarnautojų, teigiančių, kad per pastaruosius penkerius metus davė kyšį, būtų ne daugiau kaip 10 procentų.
Eurai
Kyšis / 123rf.com nuotr.

2014 metais kyšį pripažino davę 45 proc. – gyventojų, 14 proc. – įmonių vadovų, 35 proc. – valstybės tarnautojų.

Norima, kad programos pabaigoje gyventojų, nurodžiusių, kad kyšis padeda spręsti problemas, būtų ne daugiau kaip 33 proc. 

Dokumente užsibrėžta pasiekti, kad Lietuvos korupcijos suvokimo indeksas 2025 metų būtų ne mažesnis nei 70 balų, 2014 metais jis buvo 58 balai. Norima, kad programos pabaigoje gyventojų, nurodžiusių, kad kyšis padeda spręsti problemas, būtų ne daugiau kaip 33 proc. Pernai taip manė daugiau negu pusė (55 proc.), pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Nutarimu įtvirtinti šeši programos tikslai: siekti didesnio viešojo sektoriaus valdymo efektyvumo, skaidrumo ir atskaitingumo; užtikrinti atsakomybės neišvengiamumo principo taikymą; mažinti administracinę naštą ūkio subjektams; užtikrinti sąžiningą konkurenciją; didinti skaidrumą, mažinti ir šalinti korupcijos pasireiškimo galimybes sveikatos priežiūros srityje; didinti visuomenės nepakantumą korupcijai ir skatinti visuomenę įsitraukti į antikorupcinę veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius