Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 15

Valdžia visai pašėlo!

Seimui nepritarus siūlymui apmokestinti juridinių asmenų automobilius ir paaiškėjus, kad dėl to valstybės biudžete trūks planuotų 300 milijonų litų, konservatorių atstovai prabilo: reikia didinti PVM ir kuo skubiau įvesti nekilnojamojo turto mokestį.
J.Razma
J.Razma / „Scanpix“ nuotr.

„Manau, kad susidarius tokioms aplinkybėms vėl gali tekti grįžti prie permainų koalicijos sutartyje patvirtint mokesčių tarifų, nes paaiškėjo, kad vėlesni ne mūsų iniciatyva gimę siūlymai įvesti naujus mokesčius patyrė nesėkmę“, – naujienų agentūrai BNS pareiškė Konservatorių-krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

Ar tai reiškia, kad bus įvedami nauji mokesčiai arba keliami dabar galiojantys?

Pasak J.Razmos, permainų koalicija buvo sutarusi įvesti 20 proc. mokesčių sistemą. Paskui abiejų liberalų partijų iniciatyva pridėtinės vertės mokestis (PVM) buvo sumažintas iki 19 proc. 

„Tuomet aš įsivaizduoju, kad vėl turėtume grįžti prie 20 proc. PVM. Žinoma, tai galima bus padaryti tik nuo antro pusmečio. Tačiau ir tuomet surinktume papildomai apie 300 mln. litų, kurių negausime neįvedę automobilių mokesčio“, – naujienų portalui 15min.lt sakė J.Razma.

Be to, pasak jo, kuo skubiau turėtų būti įvestas nekilnojamojo turto mokestis. „Tai būtų ne koks nors visuotinis mokestis, bet apmokestinamas milijoninis turtas“, – tikina J.Razma.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius