Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 31 /17:05

Valdžios atstovai: A.Valinsko komentare apie Lietuvos futbolą – klaidingi teiginiai

Valdžios institucijos teigia, kad Arūnas Valinskas komentare apie Lietuvos futbolą 15min portale paskelbė netikslius faktus apie bendravimą su Tarptautine futbolo federacija FIFA. Lietuvos ambasadorius buvo išsiuntęs laišką FIFA prezidentui su informacija apie tiesioginio valdymo Lietuvos futbolo federacijoje iniciatyvą, o ministrė Jurgita Šiugždinienė buvo susitikusi su FIFA atstovais, atvykusiais į Lietuvą.
FIFA būstinė, Arūnas Valinskas
FIFA būstinė, Arūnas Valinskas / „Reuters“/„Scanpix“/Žygimanto Gedvilos nuotr.

Komentare Seimo narys Mykolas Majauskas buvo pavadintas „oficialiu melagiu“ dėl jo išsakyto teiginio, kad ambasadorius kreipėsi į UEFA ir FIFA dėl padėties Lietuvos futbole.

A.Valinskas komentare rašė, kad liepos 28 dienos popietę UEFA ir FIFA atstovai paneigė, kad buvo gautas koks nors kokio nors ambasadoriaus kreipimasis.

Lietuvos ambasadorius Laimonas Talat-Kelpša 15min patvirtino, kad liepos 26 dieną išsiuntė laišką FIFA prezidentui Gianno Infantino, kuriame FIFA kviečiama arba įvesti tiesioginį valdymą FIFA, kol LFF priims naujus įstatus, arba konsultuoti vyriausybės paskirtą laikiną administratorių.

„Taip, toks laiškas buvo išsiųstas“, – 15min sakė ambasadorius.

Pats A.Valinskas sekmadienį sakė gavęs „FIFA atstovų patvirtintą faktą, kad Lietuvos ambasadoriaus Šveicarijoje laišką FIFA organizacija gavo liepos 28 d. 21 val. 55 min.“.

Komentare taip pat buvo rašoma, kad nė vienas Lietuvos politikas nebuvo susitikęs su UEFA ir FIFA atstovais po to, kai Seime 2020 metais buvo priimta rezoliucija, kuria išreikštas susirūpinimas Lietuvos futbolu.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės patarėjas Dainoras Lukas 15min informavo, kad pernai spalį ministrė susitiko su Lietuvoje viešėjusiu FIFA prezidentu G.Infantino, jis taip pat aptarė infrastruktūros projektus su švietimo, mokslo ir sporto viceministru Linu Obcarsku.

Ministrė susitiko ir su pernai Lietuvoje viešėjusiu FIFA turnyrų vadovu Jaime Yarza, kalbėta apie tarptautinių sporto renginių reikšmę valstybių žinomumui, sporto šakų populiarumui, teigė patarėjas.

Pats A.Valinskas teigia, kad ministrė J.Šiugždinienė su FIFA vadovu buvo susitikusi tik futsalo (salės futbolo) finale per varžybų pertrauką ir jokio oficialaus susitikimo nebuvo.

„Oficialaus ministrės susitikimo nebuvo, buvo tik keli žodžiai prasilenkiant varžybų pertraukoje“, – teigė A.Valinskas, reaguodamas į ministerijos atstovo komentarus.

15min redakcija atsiprašo už paskelbtus netikslumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius