Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 27

Valdžios veiksmai dėl energetikos tėra trepsenimas vietoje, sako nekalbėti Lietuvos vardu perspėta Kazimiera Prunskienė

Ekspremjerė Lietuvos liaudies partijos pirmininkė Kazimiera Prunskienė sako nesanti nustebinta Užsienio reikalų ministerijos (URM) perspėjimo nekalbėti Lietuvos vardu po to, kai apsilankiusi Rusijos Kaliningrado srityje planuojamos atominės jėgainės aikštelėje pareiškė Lietuvą esant suinteresuotą šiuo projektu.
Steigiamojo suvažiavimo akimirka
Kazimiera Prunskienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manęs tokia URM nuostata nestebina, nes konservatorių valdžia įpratusi save sutapatinti su Lietuva, todėl bet kurio piliečio, specialisto ar Nepriklausomybės atkūrimo Akto signataro savarankiška nuomonė jiems yra nepriimtina. Tik užmirštama, kad valdžios institucijoms, turinčioms teisę ir kalbėti, ir veikti Lietuvos vardu, derėtų bent jau sakyti žmonėms tiesą“, – penktadienį išplatintame pareiškime teigia K.Prunskienė.

Lietuvos valdžios veiksmus sprendžiant energetikos klausimus ji pavadino „stebėtinu neveiklumu ir beviltišku trepsenimu vietoje“.

„Nuolat peršama mintis, kad Lietuvos Vyriausybės pozicija sprendžiant gyvybiškai svarbius energetikos ir kitus klausimus yra šaliai pati naudingiausia, o iš tikrųjų tai tėra stebėtinas neveiklumas ir beviltiškas trepsenimas vietoje. Visiškai nesuprantama, kodėl ignoruojama galimybė ir siūlymai oficialiu lygiu nuodugniau susipažinti su jau pradėtos statyti atominės elektrinės saugumu, investiciniais modeliais ir jos integracijos į būsimas tarptautines elektros rinkas strategija. Tokia dabartinės valdžios „stručio“ politika yra ne kas kita, kaip nekompetencijos ir neatsakingos arogancijos apraiška“, – tvirtina K.Prunskienė.

Reaguodama į ekspremjerės Kaliningrade duotus interviu Lietuvos URM pareiškė, kad politikė neturi teisės kalbėti Lietuvos vardu.

„Rusijos žiniasklaidai paskelbus K.Prunskienės susitikime su Kaliningrado srities valdžia išsakytus teiginius apie Lietuvos suinteresuotumą dalyvauti šioje srityje planuojamos atominės elektrinės statyboje ir eksploatacijoje, norėtume atkreipti dėmesį, kad K.Prunskienė nėra išrinkta politikė ir nedirba jokioje valstybės institucijoje, todėl negali kalbėti nei už Lietuvos valstybę, nei už jos žmones. Jos žodžiai neatspindi Lietuvos nuomonės“, – teigė URM atsiųstame komentare BNS.

K.Prunskienė neseniai lankėsi Kaliningrado srityje ir apžiūrėjo atominės jėgainės (AE) statybos aikštelę.

Rusijos naujienų portalai pranešė, kad per šį vizitą K.Prunskienė pareiškė, jog Lietuva suinteresuota dalyvauti Kaliningrado AE statybose ir vėliau pirkti jos gaminamą energiją.

Oficiali Lietuvos valdžia kritikuoja Rusijos planus Kaliningrade, greta Lietuvos sienos, statyti atominę elektrinę, sakydama, kad nėra laikomasi tinkamų saugumo reikalavimų. Oficialusis Vilnius taip pat sako, kad projektas nėra ekonomiškai pagrįstas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius