Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 22

Valdžios žadėtųjų baseinų palaukti dar teks ir Tauragei, ir Pagėgiams

Nuo 2016 m. ir tauragiškiams, ir pagėgiškiams vietos valdžios kursto viltį pastatyti po baseiną. Praėjus kone metams, Pagėgiuose rezultatai geresni nei Tauragėje. Nors Pagėgiuose pernai vos pradėtos šio objekto statybos buvo sustabdytos, šiuo metu darbai atnaujinti. O štai Tauragės baseinas – vis dar neapčiuopiama idėja. Tauragės politikai jį, dar nė nepradėtą statyti, jau svarsto išnuomoti. Ką tai duotų, nelabai žino ir jie patys.
Pagėgiai baseiną jau stato – šio objekto statybų aikštelė
Pagėgiai baseiną jau stato – šio objekto statybų aikštelė / Ievos Mockutės nuotr.

Statytojas vis dar neaiškus

Baseino pastatas Tauragėje planuojamas statyti buvusiame kariniame miestelyje Vytauto gatvėje, šalia dviejų pastatų, kuriuose šiuo metu įsikūrę Sporto centras ir futbolo klubas „Tauras“. Pagal projektą, jame ketinama įrengti pramogų kompleksą, kritikos jau sulaukusį 25 metrų vos dviejų takelių baseiną, sūkurinę vonią, vaikų ir šeimos maudynių zoną, čiuožyklą ir tris pirtis. Ankstesniuose planuose skelbta ir apie aukštą konstrukcinę arką su vandens arba rūko užuolaida, ant kurios būtų rodomos 3D vizualizacijos.

Deja, šie planai iki šiol – tik planai. Statybos darbų konkursas vis dar tebevyksta, kas ir kada baseiną statys, neaišku. Anot Tauragės rajono savivaldybės Statybos skyriaus vedėjo Aivaro Preikšaičio, dėl 15 dienų apskundimo termino konkurso laimėtojas vis dar neaiškus.

Dar nepastatė, o jau nori išnuomoti

Vietos politikai turi ir naujų planų – sumanė dar nepastatytą baseiną išnuomoti, tai yra parinkti operatorių, kuris jį administruos – prižiūrės, rūpinsis higienos reikalavimais, ims mokestį iš lankytojų.

Baseino išnuomojimo klausimą svarstant tarybos Ekonomikos, finansų ir strateginio planavimo komitetui, komiteto narys Pranas Petrošius suabejojo, ar gerai, jei baseiną išsinuomos verslas.

„Susidursim su problema baseiną statyti pagal nuomininko pageidavimus. Šilalėje baseino administratoriumi paskirta jų sporto mokykla ir puikiai tvarkosi. O mes norim pastatyti baseiną už biudžeto pinigus ir jį kažkam atiduoti. Tai gal tegul verslas ateina, nusiperka sklypą ir pats stato baseiną. Privatininkas neteiks paslaugos, jei negaus pelno. Verslas iš to pirmiausia norės finansinės naudos. Kodėl mes negalime paskirti baseino administruoti savo Sporto centrui?“ – klausė P.Petrošius.

Savivaldybės Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėja Genovaitė Pukelytė sako, kad išnuomoti baseiną sumanyta, nes sunku rasti specialistų, kurie turėtų baseinų administravimo patirties, esą, gal pavyktų rasti įmonę, kuri jau administruoja ar turi baseinų kituose miestuose. Nors ir netiesiogiai, politikams duota suprasti, kad Tauragės sporto centras to nesugebėtų.

Komiteto pirmininkas Darius Stankus mano, kad savivaldybės funkcija nėra būti baseino operatoriumi. Esą, radusi, kam jį išnuomoti, savivaldybė atsikratytų papildomų rūpesčių.

Tačiau pirmadienį šį klausimą mero siūlymu taryba atidėjo. Sigito Mičiulio teigimu, reikia išsiaiškinti teisinius aspektus.

Pagėgių rezultatai geresni

2016 m. Pagėgiuose konsultacinė įmonė UAB „Lyderio grupė“ laimėjo baseino statybų konkursą. Tų metų balandį Pagėgių savivaldybėje buvo pristatytas projekto pasiūlymas, kuriame pavaizduotas plaukimo takelių, sūkurinės vonios, pirčių, persirengimo kabinų išdėstymas. Netrukus greta Pagėgių pradinės mokyklos buvo pradėti baseino statybų darbai, kuriuos, vos pastačius pastato karkasus, teko sustabdyti. Nors baseino statybas, išleidus Valstybės investicijų programos skirtas lėšas, ištiko stagnacija, statybos jau atgaivintos ir tęsiamos.

***

Pokalbis su Pagėgių savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėju Petru Kuzmarskiu:

– Kokioje stadijoje šiuo metu Pagėgių baseino statybos?

– Statybos kuriam laikui buvo sustabdytos, na, o dabar vėl tęsiamos. Pats šiuo metu atostogauju, todėl tiksliai negaliu atsakyti, bet buvo susitarta, kad statybų darbai, man išėjus atostogauti, bus vėl pradėti.

– Dėl kokių priežasčių statybų darbai buvo sustabdyti?

– Dėl finansavimo trūkumo. Iš Valstybės investicijų programos 2016 metais buvo skirta 103 000 eurų, kuriuos panaudojus, statybos buvo sustabdytos. Jos tęsiamos, nes buvo gauta kitų lėšų. Šiemet statyboms iš savivaldybės biudžeto skirta apie 250 000 eurų. Kol kas kito finansavimo šaltinio neturime. Atlikus numatytus darbus už gautas lėšas, statybos jau turėtų būti įpusėjusios.

– Kada numatoma baigti baseino statybas?

– Neaišku. Kol kas vykdome darbus su turimomis lėšomis. Iš Valstybės investicijų programos baseino statyba nebus finansuojama, nes į programą nebepateksime, tad kada statybų darbai bus baigti, priklausys nuo savivaldybės pajėgumo skirti finansavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius