Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 14

Valentinas Mazuronis į FNTT ir ministro konfliktą ragina įsikišti prezidentę

Seimo opozicijos lyderis „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis mano, kad viešos vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) rietenos kenkia Lietuvos valstybei. Todėl susidariusią situaciją spręsti jis kviečia prezidentę Dalią Grybauskaitę.
Valentinas Mazuronis ir Dalia Grybauskaitė
Valentinas Mazuronis ir Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manau, kad į tokią situaciją galėtų arba turėtų reaguoti prezidentė, todėl, kad tai yra iš tikrųjų ir ministerijai, ir FNTT, ir visai valstybei nieko gero neduodanti situacija“, – antradienį žurnalistams sakė V.Mazuronis.

Anot jo, viešų rietenų tarp statutinės institucijos vadovo ir ministro valstybėje būti neturėtų. Tokias rietenas esą turėtų nutraukti pats premjeras Andrius Kubilius,  tačiau premjeras, V.Mazuronio požiūriu, pykčius tik paskatino.

„Dėl to rankas trina tie, kurie daro finansinius nusikaltimus. Ir gėda, ir bėda, ir juoktis nesinori, matant, kas šiandien vyksta tarp gerbiamo A.Kubiliaus, R.Palaičio ir FNTT“, – vertino opozicijos lyderis.

Pasak V.Mazuronio, keista ir tai, kad, jo žiniomis, iki šiol Generalinė prokuratūra nėra pradėjusi ikiteisminio tyrimo dėl galimo informacijos apie „Snoro“ nacionalizavimą nutekinimo „Lietuvos rytui“ bei „Snoro“ savininkams.

„Man keista, kad nėra pradėtas ikiteisminis tyrimas, bet tai gali daryti tik prokuratūra. Nutekėjimo faktas yra akivaizdus“, – įsitikinęs opozicijos lyderis.

Primename, kad Vidaus reikalų ministras R.Palaitis praėjusią savaitę pareiškė nepasitikįs FNTT direktoriumi Vitaijumi Gailiumi ir jo pavaduotoju Vytautu Giržadu. Ministro teigimu, V.Giržado pakartotinio tyrimo poligrafu, arba vadinamuoju melo detektoriumi, rezultatai buvę jam nepalankūs. FNTT direktoriumi V.Gailiumi nepasitikėjimas pareikštas, kai šis atsisakė atleisti savo pavaduotoją iš pareigų.

A.Kubilius sakė FNTT vadovais pasitikintis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius