2015 01 21

Valentinas Mazuronis: „Rolando Pakso pozicija nenaudinga Lietuvai“

Europarlamentaras Valentinas Mazuronis neišeina iš „Tvarkos ir teisingumo“ partijos, tačiau ir toliau viešai kritikuoja jos pirmininką Rolandą Paksą. Šįsyk V.Mazuronis pareiškė, kad R.Pakso išsakoma pozicija dėl skalūninių dujų yra nenaudinga Lietuvai.
Valentinas Mazuronis ir Rolandas Paksas
Valentinas Mazuronis ir Rolandas Paksas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

V.Mazuronis teigia, kad skalūnų dujų paieška Lietuvoje yra bandymas turėti kiek galima daugiau alternatyvių energijos resursų mūsų valstybėje ir jaustis maksimaliai saugiems nuo galimų politinių Rusijos sprendimų ir priduria, kad R.Pakso siūlymas neskubėti priimti sprendimų šiuo klausimu yra nenaudingas Lietuvai.

„Pozicija, kurią toliau gina Rolandas Paksas yra nenaudinga Lietuvos valstybei, kam naudinga – nežinau, bet numanau. Logika nesuprantama – nedarykime nieko, neieškokime nieko, negaminkime nieko, nes kažkam tai nepatinka ar gali nepatikti. Tai absurdas, jeigu ne blogiau“, – socialiniame tinkle „Facebook“ trečiadienį rašo V.Mazuronis, dalindamasis nuoroda į R.Pakso pranešimą.

Šiame pranešime R.Paksas teigia, kad Aplinkos ministerija neturėtų skubėti skelbti naują skalūnų žvalgybos konkurso Lietuvoje.

„Forsuojant konkursą, jis vėl gali pasibaigti nesėkme ir mūsų institucijų kompromitavimu. Manau, kad šiandien reikėtų skelbti ne konkursą, o moratoriumą skalūnams Lietuvoje bent iki 2020–ųjų metų,“ – teigia R.Paksas.

„Tvarkiečių“ valdoma Aplinkos ministerija yra nurodžiusi, kad naujo skalūnų paieškos konkurso sąlygos turėtų būti parengtos iki sausio pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius