-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 20

Valentino Mazuronio įpėdiniui Aplinkos ministerija nupirks naują automobilį

Naujasis aplinkos ministras bus vežiojamas prašmatniu automobiliu. Aplinkos ministerija neseniai paskelbė viešąjį konkursą, kuriame ketina išsirinkti šiemet pagamintą transporto priemonę.
Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis
Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Naują automobilį ministrui vežioti Aplinkos ministerija ketino nusipirkti pernai lapkritį.

Tačiau 15min.lt paskelbus, kad automobilį „Volkswagen Phaeton“ – tokį pat, kokio norėjo aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, Susisiekimo ministerija nusipirko 40 tūkst. Lt pigiau, Aplinkos ministerija pirkimą nutraukė.

Ministerija buvo pasirengusi už automobilį sumokėti beveik 195 tūkst. Lt.

V.Mazuronis buvo ir toliau vežiojamas didelėmis eksploatacinėmis sąnaudomis pasižyminčiu 2005 metų gamybos „Audi A6“.

Tai turi būti penkių vietų, keturių durų M1 kategorijos lengvasis automobilis su automatine pavarų dėže. Jo variklio galia turi būti ne mažesnė kaip 125 kW, visi keturi ratai – varomi.

Pageidaujamo automobilio techninės specifikacijos projekte teigiama, kad ministerija nori pirkti neeksploatuotą, šių metų gamybos mašiną.

Tai turi būti penkių vietų, keturių durų M1 kategorijos lengvasis automobilis su automatine pavarų dėže. Jo variklio galia turi būti ne mažesnė kaip 125 kW, visi keturi ratai – varomi.

Pirkimas vykdomas mažiausios kainos principu, vokus ministerija ketina atplėšti liepos 1-ąją.

Senasis automobilis ėmė gesti

Aplinkos ministerijos Bendrųjų reikalų skyriaus vedėja Jūratė Jundienė 15min.lt sakė, kad senąjį automobilį jau reikia keisti, nes jis ėmė gesti.

„Vieną sykį sugedo ministrui važiuojant, kitą kartą, kai reikėjo išvažiuoti, jis neužsivedė. Pirkti reikia nori nenori“, – sakė ji.

Pagrindinis dalykas: keturios durelės, juoda, keturi varomi ir automatas. Sudarant techninę specifikaciją jokios krypties nebuvo, labai minimalūs reikalavimai, lyginant su praėjusiu kartu.

Anot J.Judienės, keturiais ratais varomo automobilio reikia dėl keleivių saugumo.

„Ir dabartinė mašina, jeigu neklystu, yra varoma keturiais ratais. Kainos pasakyti negaliu – žinau, kokį turime limitą. Pagrindinis dalykas: keturios durelės, juoda, keturi varomi ratai ir automatas. Sudarant techninę specifikaciją jokios krypties nebuvo, labai minimalūs reikalavimai, lyginant su praėjusiu kartu“, – sakė ji.

Tačiau kas važinės šiuo automobiliu – kol kas neaišku. V.Mazuronis Aplinkos ministeriją paliks birželio viduryje, o „Tvarkos ir teisingumo“ partija, kuriai priklauso aplinkos ministro portfelis, apsispręsti dėl būsimojo ministro neskuba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius