-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 06

Valinskas tikisi, kad naujas kultūros ministras paaiškės kitą savaitę

Valdančioji Tautos prisikėlimo partija (TPP) neatsisako planų pakeisti kultūros ministrą, tačiau jų įgyvendinimą atideda bent savaitei, rašo „Vilniaus diena“.
Laidos svečias Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

TPP pirmininkas Arūnas Valinskas tikisi, kad jau kitos savaitės pabaigoje gali paaiškėti, kas taps naujuoju Kultūros ministerijos vadovu. Bus laukiama, kol premjeras Andrius Kubilius grįš iš vizito JAV.

Taip pat tikriausiai bus sulaukta, kuo kitą savaitę pasibaigs diskusijos Seime dėl Vyriausybės ataskaitos bei dėl opozicijos inicijuotos interpeliacijos susisiekimo ministrui, valdančiojo Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui.

Tačiau paklaustas, ar tai reiškia, kad R.Vilkaičiui tebėra perspektyvų likti dirbti, A.Valinskas atsakė: „Tikrai ne. Manau, anksčiau ar vėliau bus naujas ministerijos vadovas“.

A.Valinskas užsiminė, kad TPP „nėra pamiršusi ar apleidusi“ kultūros ministro keitimo klausimo. Partija, anot jos vadovo, tebesilaiko savo nuostatos, kad ministras turi būti pakeistas.

Prieš kelias savaites TPP pareiškė politinį nepasitikėjimą savo pačios deleguotu kultūros ministru Remigijumi Vilkaičiu ir pareikalavo jį atstatydinti.

A.Valinskas tvirtino pastebėjęs, kad premjero A.Kubiliaus aplinka, anksčiau užsiminusi apie Kultūros ministerijos vadovo nekokybišką darbą, dabar jau keičia intonaciją. „Prieš tai lyg ir buvo pripažinta, tarkim, premjero aplinkos, kad dabartinis ministras iš tiesų turi tam tikrų problemų, pavyzdžiui, nevyksta reformos. Bet kuo toliau, tuo labiau jie lyg ir linkę tų žodžių išsižadėti. Dabartinio ministro darbo kokybė, anot jų, gerėja ne dienom, bet valandom“, – sakė TPP vadovas.

Tačiau paklaustas, ar tai reiškia, kad R.Vilkaičiui tebėra perspektyvų likti dirbti, A.Valinskas atsakė: „Tikrai ne. Manau, anksčiau ar vėliau bus naujas ministerijos vadovas“.

A.Valinskas atmetė kaltinimus, kad TPP dirbtinai griauna koaliciją.

„Galiu pasakyti tiesiai šviesiai, kad nematome baisios tragedijos, jog dabartinis ministras tebedirba. Mes pasirengę šiek tiek palaukti. Bet mes atmetame kaltinimus, kad kažkokiais veiksmais dėl kandidato į kultūros ministrus kažkaip griaunam koaliciją. Jeigu mes to tikrai norėtume, surinktume visų septynių frakcijos narių parašus ir tiesiog iš tos koalicijos išeitume. To nedarėme ir nedarome, bet visi nuolat be pagrindo kuria kažkokias sąmokslo teorijas“, – sakė jis.

TPP, anot A.Valinsko, kol kas nekeičia savo nuostatos siūlyti į kultūros ministrus operos dainininką Deividą Staponkų, nors premjeras jam siūlė iš pradžių padirbėti ne tokį atsakingą darbą. „Manau, šiuo metu yra susidariusi tokia politinė situacija, kad šnekama ne argumentais, bet vadovaujamasi įžeistom ambicijom. Todėl mes palauksime, kol ši situacija išsielektrins. Dabar yra tokia situacija, kad ir ką pasiūlytume, jis vis tiek bus pats pats blogiausias“, – sakė partijos lyderis.

A.Valinskas neatmetė, kad susiklosčius nepalankioms aplinkybėms TPP pasiūlys kitą kandidatą. Tikėtina, kad tai gali būti padaryta jau kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius