-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 11

Valinsko siūlymu Seimo valdyba sutiko atšaukti brangiai kainuosiantį Kovo 11-osios pokylį

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas trečiadienį Seimo valdybos posėdyje pasiūlė atsisakyti Kovo 11-ąją planuojamo šventinio priėmimo Nacionaliniame operos ir baleto teatre.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak Seimo pirmininko, Lietuvos nepriklausomybės šventė bus švenčiama, kaip ir kasmet, vasario 16-ąją. Didžiulis išbandymas laukia vasarą, kai vyks pagrindiniai Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo renginiai. Į Lietuvą pakviesta daug garbingų svečių iš įvairių pasaulio šalių. Pasak A.Valinsko, norint užtikrinti sklandų šios šventės parengimą reikės daug kruopštumo ir žmogiškų bei finansinių išteklių, teigiama Seimo pranešime spaudai.

„Suprantu, kad Kovo 11-oji yra ne mažiau reikšminga ir brangi šventė kiekvieno lietuvio širdžiai, tačiau turime suprasti ir įvertinti šiandieninę ekonominę šalies situaciją, kai viena bloga žinia veja kitą, todėl manau, kad papildomos išlaidos rengiant dar vieną pokylį, į kurį pateiks tik nedidelė dalis žmonių, yra tikrai nedovanotina prabanga“, – tvirtina parlamento vadovas.

A.Valinsko įsitikinimu, pakaktų iškilmingo Seimo posėdžio, kuris būtų tiesiogiai transliuojamas per Lietuvos televiziją ir šventinio koncerto Nepriklausomybės aikštėje, kuris būtų nemokamas kiekvienam žmogui, panorusiam ateiti.

„Nemanau, kad turėtume atsisakyti pokylių ateityje, tiesiog šių dienų situacija verčia mus taupyti, todėl darykime tai nedelsdami ir pradėkime nuo savęs, o ne kviesdami tai daryti kitus“,  – ragina Seimo pirmininkas A.Valinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius