Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 21

Valstiečiai dėl savo kandidato į prezidentus apsispręs tik sausį

Daugeliui politinių jėgų jau suradus savo kandidatus, o atskiriems politiniams veikėjams taip pat patvirtinus savo kandidatavimą, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga (LVŽS) neskuba. Valstiečiai žada savo kandidatą paskelbti sausio mėnesį vyksiančio partijos suvažiavimo metu.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio pasiteiravus, kada jo vadovaujama partija paskelbs apie savo kandidatą, šis žadėjo paslapties šydą nuplėšti sausio mėnesį.

„Dėl kandidato į LR Prezidentus LVŽS spręs sausio mėnesį vyksiančiame sąjungos suvažiavime“, – teigė R.Karbauskis.

Jis neatmetė galimybės, kad partijos remiamu kandidatu gali tapti ir su ja jokiomis sutartimis nesusisaistęs asmuo.

„Partijos nariai pasirinks tokį kandidatą, kuris atitiktų tautos lūkesčius ir galėtų laimėti LR Prezidento rinkimus. Partiškumo klausimas LVŽS nariams niekada nebuvo esminis renkantis geriausius“, – tikino R.Karbauskis.

Pasiteiravus, ar nėra galimybės, kad LVŽS parems kažkurį iš jau pasiskelbusių kandidatų (tarkime, Arvydą Juozaitį ar Naglį Puteikį), Seimo kultūros komiteto pirmininkas atsakė neigiamai.

„Ne, nėra svarstoma. Svarstysime remti tik tuos kandidatus, kurie bus iškelti suvažiavime“, – lakoniškai kalbėjo R.Karbauskis.

Politologai realiausiu valdančiųjų kandidatu laiko dabartinį premjerą Saulių Skvernelį. Taip pat minimos paties R.Karbauskio ar Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pavardės.

Šiuo metu apie savo kandidatavimą jau yra paskelbusi Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirminius rinkimus laimėjusi Ingrida Šimonytė, finansų analitikas Gitanas Nausėda, Seimo nariai Naglis Puteikis ir Aušra Maldeikienė, europarlamentarai Valentinas Mazuronis ir Petras Auštrevičius, taip pat filosofas Arvydas Juozaitis.

Ketinantieji dalyvauti kitąmet gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose gali registruotis iki 2019-ųjų vasario 18-osios, norintys kelti savo kandidatūrą savivaldybių tarybų rinkimuose – iki šių metų gruodžio 10-osios.

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 12 d. Jei prireiks antrojo turo, šis vyks gegužės 26-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius