Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 28

„Valstiečiai" išsprūdo iš Prunskienės globos (atnaujinta 17.49 val.)

Valstiečių liaudininkų sąjungos suvažiavime, kuris šiandien vyksta Anykščiuose, partijos pirmininko postas atiteko verslininkui Ramūnui Karbauskiui.
K.Prunskienė jau antrą dešimtmetį persekioja Šatrijos Raganos šešėlis.
K.Prunskienė nenori susisaistyti tik su „valstiečiais“. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ligšiolinė partijos lyderė Kazimira Danutė Prunskienė atsisakė siekti pirmininkės posto, nes esą dalyvauja prezidento rinkimuose ir nori būti nepriklausoma kandidatė.

Tikisi palaikymo

Jau anksčiau K.D.Prunskienė yra pareiškusi, jog kelyje į Prezidentūrą tikisi valstiečių liaudininkų palaikymo, tą pakartojo ir šiandien suvažiavime.

Tačiau esą nenori būti tik vienos partijos kandidatė, nes mano, kad ją parems ir moterų organizacijos, ir buvę bendramoksliai, ir studentai. Po pralaimėtų pastarųjų rinkimų į Seimą K.D. Prunskienės kėdė partijoje jau nebebuvo tvirta. Rinkimus pralaimėjo ne tik partija, neperžengusi 5 proc. barjero, bet ir pati K.D. Prunskienė nebuvo išrinkta vienmandatėje apygardoje. 

R.Karbauskis laimėjo

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./R.Karbauskis
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./R.Karbauskis

Didžiausias K.D.Prunskienės oponentas partijoje,  verslininkas R.Karbauskis praėjusiais metais pasitraukė iš partijos, vėliau vėl sugrįžo neslėpdamas ambicijų pats stoti prie partijos vairo.

2001-aisiais R.Karbauskis pats, tada vadovavęs Valstiečių partijai, nusprendė jungtis su K.D.Prunskienės Naujosios demokratijos partija, ir vadovavimą partijai atidavė į  jos rankas.

Šiandien vykusiuose rinkimuose būtent jis kartu su europarlamentaru Gintaru Didžioku buvo pagrindininiai kandidatai užimti pirmininko postą.

Slaptu balsavimu valstiečiai-liaudininkai savo naujuoju lyderiu išrinko R.Karbauskį. Už jo kandidatūrą balsavo 323, už G.Didžioką – 244 delegatai. 

K.D.Prunskienės prašymas prezidento rinkimuose paremti ją kaip nepriklausomą kandidatę neliko be atsako. Partijos paramą suvažiavimo balsų dauguma ji gavo. „Valstiečiai“ savo buvusią lyderę net išrinko Garbės pirmininke, ir pasak G.Didžioko, tikisi, kad būtent ji laimės prezidento rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius