-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 26

Valstiečiai liaudininkai svarsto galimybę tobulinti savo pavadinimą

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga (LVLS) svarsto galimybę keisti pavadinimą. Partijos lyderis Ramūnas Karbauskis siūlo valstiečiams liaudininkams vadintis Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / „Scanpix“ nuotr.

„Mano, kaip LVLS pirmininko pareiga kreiptis į visus sąjungos narius siūlant svarstyti sąjungos pavadinimo modernizavimo klausimą, siekiant padidinti mūsų galimybes kelyje į užsibrėžtų tikslų įgyvendinimą“, – teigiama R.Karbauskio viešame kreipimesi į partijos bendražygius.

Anot jo, žodis „liaudininkų“ visiškai prarado savo istorinę prasmę ir žmonių sąmonėje nebėra siejamas su jokia idėja, siekiu ar gyvenimo aktualija. Tai esą dabar tik žodis, menantis partijos istoriją.

„Manau, jog ir sąjungos pirmtakai pasakytų, kad svarbu žvelgti į ateitį, neišnykti šiame pokyčių pasaulyje“, – samprotauja R.Karbauskis ir atkreipia dėmesį, kad nuo organizcijos įkūrimo 1905 metais nekinta tik žodis „valstiečių“.

Analizuodamas partijos pavadinimą jis pabrėžė, kad šis žodis yra idėjinis daugumos sąjungos narių bendrystės pagrindas.

„Antrasis žodis pavadinime galėtų būti „žaliųjų“, pagal jau antrus metus LVLS veikiančios Žaliųjų frakcijos pavadinimą, – tvirtina partijos pirmininkas. – Žemės ekosistemos stabilumas visam pasauliui dabar ir ateityje bus tiek pat svarbus, kaip ir augančio gyventojų skaičiaus išmaitinimas. Mes galime ir turime įsijungti į aktyvų žaliųjų judėjimą, kad žmonės galėtų gyventi, dirbti, kurti, saugodami ir puoselėdami juos supančią gamtą.“

„Miestuose sparčiai aktyvėja žaliųjų judėjimai, kuriems reikalingas politinis palaikymas“, – teigia R.Karbauskis.

Jis taip pat akcentuoja, kad siūlymas modernizuoti pavadinimą nereiškia, jog valstiečiai pakeis savo požiūrį į šeimą, tautiškumą, krašto tvarkymą.

„Norėdami išsaugoti tradicinę šeimą, papročius ir kultūrą, žmogų ir gamtą, mes privalome sustiprinti savo įtaką valstybės valdymui, kad galėtume pasipriešinti dabartinėms tendencijoms“, – rašoma kreipimesi.

Svarstydamas apie partijos pavadinimą R.Karbauskis mini ir neseniai įsteigtą partijos viduje įsteigtą Tautininkų frakciją, tačiau šis žodis esą pavadinime nebūtinas, nes jo esmę atspindi žodis „valstiečių“.

„Valstiečiai per amžius buvo tikrieji tautininkai, tad pavadinime užtenka žodžio “valstiečių„ ir aktyvios Tautininkų frakcijos veiklos, kad Lietuvos žmonės valstiečius vertintų kaip tautines idėjas propaguojančią partiją“, – mano LVSL lyderis.

Agituodamas už savo siūlomą naują partijos vardą politikas pateikė ir Latvijos pavyzdį, „kur Valstiečių ir žaliųjų sąjunga savo idėjomis mobilizavo 22 proc. rinkėjų palaikymą Seimo rinkimuose“.

R.Karbauskis antradienį BNS sakė, kad jeigu bus nuspręsti modernizuoti pavadinimą, tai turėtų būti atlikta iki žiemos, nes esą reikės laiko prie jo pripratinti visuomenę.

Šiuo metu LVLS turi apie 4 tūkst. narių. Per vasarį vykusius savivaldos rinkimus partija gavo 147 mandatus iš 1,5 tūkstančio. Seime dirba trys valstiečiai liaudininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius